در یک تحقیق تازه، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که افرادی که در نوبت شب کار میکنند، به خطرات بیشتری از از دست دادن حافظه در مقایسه با کسانی که در ساعات روز کار میکنند، معرض هستند.
علاوه بر این، آنها دارای ریسک بالاتری برای تجربه مشکلات شناختی هستند؛ به عبارت دیگر، نمیتوانند به درستی فکر کنند و ممکن است عملکرد ذهنی و رفتاری آنها تحت تأثیر تغییرات قرار گیرد.
به گزارش منبع خبری نیویورک پست، محققان دانشگاه یورک کانادا با بررسی اطلاعات 47,811 نفر به این نتیجه رسیدند که بین ساعات کاری افراد و عملکردهای شناختی آنها ارتباط مستقیم وجود دارد. شیفتهای شبانه میتوانند در میانسالی و سالمندی به از دست دادن حافظه منجر شوند. به طور دقیقتر، افرادی که شبکاری میکنند، با 79 درصد افزایش ریسک مشکلات شناختی مواجه هستند.
عواملی که میتوانند منجر به مشکلات شناختی در افراد شبکار شوند، احتمالاً به تغییراتی در چرخه شبانهروزی آنها باز میگردد. در این تحقیق، یک نفر از هر پنج نفر اعلام کرده بود که حداقل یک دوره شغلی خود را در شیفتهای شبانه کار کرده است.
هر سلول در بدن انسان دارای یک ساعت شبانهروزی است که گاهی اوقات بیشتر از 24 ساعت طول میکشد. این ساعت تقریباً هر روز بازنشانی میشود، اما اگر فرد به شدت در معرض نور خورشید باشد یا به نور کافی دسترسی نداشته باشد، ممکن است چرخهاش اختلال کند. این اختلال به طور عمده در افراد شبکار دیده میشود.
پژوهشهای قبلی نشان دادهاند که افراد شبکار بیشتر در معرض خطر افزایش سرعت ضربان قلب و نامنظمی ضربان قلب هستند. همچنین، شبکاری که به معنای انجام کارهای خارج از ساعات معمول کار، به عبارت دیگر 9 تا 5 عصر است، میتواند به افزایش ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی کرونری منجر شود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا توصیه میکند که هر فرد بزرگسال حداقل 7 ساعت در شب بخوابد. با این حال، تخمین زده میشود که تقریباً نیمی از جمعیت آمریکا با کمبود خواب مواجه هستند.
نتایج این تحقیق در یک مقاله علمی منتشر شده در مجله PLOS ONE گزارش شدهاند.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: nypost
ثبت نظر