هرچه رم گوشی بالاتر باشد امکان اجرای برنامههای بیشتر و سنگینتر با سرعت بالاتری روی گوشی فراهم میشود اما برای در اختیار داشتن رم بالاتر، حتماً لازم نیست گوشی خود را عوض کنید بلکه با استفاده از کارت حافظه هم میتوانید حافظه رم گوشی را ارتقاء دهید.
این روزها گوشیهای اندرویدی با حافظه داخلی زیادی راهی بازار میشوند، حتی امکان ارتقاء حافظه با استفاده از کارت حافظه هم وجود دارد. با این وجود میزان رم در بسیاری از گوشیهای اندرویدی شاید چندان بالا نباشد. شاید با خود بپرسید بالا بودن میزان رم چه فایدهای دارد؟ در صورتی که رم گوشی پایین باشد، راهی برای ارتقاء آن وجود دارد یا اینکه باید گوشی را عوض کرد؟ با فیسیت همراه باشید تا روشی برای ارتقا حافظه رم گوشی اندرویدی با استفاده کارت حافظه میکرو اس دی را به شما آموزش دهیم.
چرا به رم بیشتری در گوشی نیاز داریم؟
اهمیت در اختیار داشتن حافظهی رم بیشتر غیرقابل انکار است زیرا رم بیشتر باعث میشود که پردازنده عملکرد سریعتری را از خود نشان بدهد. در نتیجه شاهد انجام روانتر بازی، اجرای اپلیکیشنها و... خواهیم بود. همچنین رم بیشتر به شما امکان میدهد که برنامههای بیشتر و سنگینتری را به صورت همزمان اجرا کنید.
خوشبختانه در بسیاری از گوشیهای اندرویدی امکان ارتقاء رم از طریق کارت حافظه وجود دارد. برای این اما نیاز است که گوشی شما روت شده باشد و از نرم افزارهای خاصی استفاده کنید. درواقع به صورت پیشفرض برخی فایلها و دسترسیها در اندروید مسدود شده و برای به کنترل درآوردن همهی سخت افزار و نرم افزار، باید گوشی را روت کنید.
برای ارتقاء رم گوشی اندرویدی به چه چیزهایی نیاز دارید؟
برای این کار به یک کارت حافظه MicroSD باکیفیت از کلاس 4 و یا بالاتر (ترجیحاً کلاس 10) نیاز دارید. ضمناً همانطور که پیشتر اشاره کردیم، گوشی شما باید روت شده باشد. در نهایت به یک اپلیکیشن برای این کار نیاز دارید.
جالب است اشاره کنیم که در برخی از گوشیها، روت بودن کفایت نمیکند زیرا در آنها در سطح kernel سایز swap file محدود شده است. به عنوان یک نمونه از این گوشیها میتوانیم به شیائومی ردمی نوت 4 اشاره کنیم. برای اطلاع از اینکه امکان ارتقاء رم با استفاده از کارت حافظه وجود دارد یا نه، کافی است از نرم افزارهایی مانند MemoryInfo & Swapfile Check استفاده کنید.
کار کردن با این نرم افزار بسیار ساده است، کافی است نرم افزار را اجرا کرده و روی گزینهی StartRAMExpander Test Here را انتخاب کنید. اگر امکان افزایش swap file وجود داشته باشد، با نمایش عبارت Congratulations و همچنین حداکثر میزان قابل ارتقاء، این موضوع را به اطلاع شما میرساند.
ضمناً باید اشاره کنیم که برخی از گوشیهای اندرویدی این امکان را به شما نمیدهند که از کارت حافظهی جانبی برای ارتقاء رم استفاده کنید. در این شرایط اگر حافظهی داخلی گوشیتان به اندازه کافی زیاد است، میتوانید از بخشی از آن برای این کار بهره ببرید.
دو اپلیکیشن برای ارتقاء رم روی گوشی اندرویدی
اگرچه امکان swap file روی دستگاه اندرویدی به صورت دستی وجود دارد اما با استفاده از اپلیکیشنهایی که در این زمینه وجود دارد، سادهتر میتوانید این کار را انجام دهید. از جمله اپهای موجود در این زمینه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- Swapper - ROOT
- Free Swapper for Root
- AMemoryBoost (Swap enabler)
اگرچه این اپلیکیشنها رایگان هستند اما همه دارای تبلیغات هستند. روش عملکرد آنها هم مشابه و به صورت زیر است:
- برنامه را اجرا کنید.
- یک swap file ایجاد کنید.
- سایر swap file ی که نیاز دارید را مشخص کنید.
- مکان swap file را انتخاب کنید (کارت حافظهی جانبی MicroSD یا حافظهی داخلی).
- حالا منتظر باشید تا swap file ایجاد شود.
ممکن است پس از انجام عملیات، نیاز پیدا کنید که گوشی را ریبوت کنید. ضمناً اپلیکیشنهای نصب شده را حذف نکنید زیرا برای کار کردن swap file به آن نیاز دارید.
تجربهی شما در استفاده از این روش چیست؟
مطالب مرتبط:
چطور اسلات خالی رم (RAM) را بدون باز کردن کیس یا لپ تاپ تشخیص دهیم؟
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: makeuseof
ثبت نظر