بررسی نسل‌های مختلف رم‌های DDR

رمهای DDR.jpg

رم یکی از مهم‌ترین قطعات کامپیوتری است که حالا در مدل DDR عرضه می‌شوند. این نوع رم‌ها در نسل‌های مختلفی عرضه شده‌اند که از DDR1 تا DDR5 را شامل می‌شود. در این مطلب تصمیم داریم تا نسل‌های مختلف DDR را با هم بررسی کنیم.

رَم (RAM) مخفف عبارت Random-access-memory، یک نوع حافظه در رایانه است که برای ذخیره سازی موقت داده‌ها (داده‌هایی که در حال حاضر در حال استفاده از آن‌ها هستیم) و کدهای ماشین کاربرد دارد. یکی از ویژگی‌های این نوع حافظه، دسترسی تصادفی به داده‌هاست که به دستگاه اجازه می‌دهد که بتوان به صورت همزمان و بدون توجه به مکان فیزیکی داده‌ها روی حافظه، آن‌ها را بخواند و یا بنویسد. یکی از مدل‌های رم، رم‌های DDR هستند که در ادامه قصد داریم به معرفی و مقایسه‌ی نسل‌های مختلف آن بپردازیم. با فیسیت همراه باشید.

رم‌ DDR چیست؟

قبل از هر چیز، باید کمی درباره‌ی DDR صحبت کنیم. DDR مخفف عبارت Double Data Rate است، به این معنا که در این نوع حافظه، بیت‌های اطلاعاتی در هر دو لبه‌ی بالا رونده و پایین رونده منتقل می‌شود. به همین دلیل سرعت انتقال داده‌ها در این مدل رم‌ها نسبت به رم‌هایی که DDR نیستند، دو برابر است. رم‌های DDR در چندین نسل معرفی شده و در دسترس قرار گرفته‌اند که هر نسل نسبت به نسل قبلی خود، سرعت بالاتری دارد. در ادامه به معرفی و مقایسه‌ی نسل‌های مختلف رم‌های DDR می‌پردازیم.

نسل‌های مختلف رم‌های DDR

رم‌های DDR1

اولین نسل از رم‌های DDR، رم‌های DDR1 هستند که در سال 2000 معرفی شدند. این رم‌ها می‌توانند در هر پالس ساعت 2 واحد از داده‌ها را منتقل کنند. این مدل رم در حال حاضر و روی سیستم‌های جدید کاربردی ندارد و تنها سیستم‌های قدیمی، توانایی پشتیبانی از آن را دارند. این مدل رم‌ها به ولتاژ برق مصرفی 2.5 ولت نیاز دارد.

رم‌های DDR2

بعد از DDR1، در سال 2003 شاهد معرفی رم‌های DDR2 بودیم که در هر سیکل فرکانس، قابلیت انتقال چهار واحد از اطلاعات را دارد. این نسل از رم‎ها نسبت به رم‌های DDR1 دارای فرکانس گذرگاه داده‌ای بالاتر و مصرف انرژی کمتری هستند. به عبارتی سرعت رم‌های DDR2 تقریباً دو برابر رم‌های DDR1 است. این مدل رم‌ها به ولتاژ برق مصرفی1.8 ولت نیاز دارد.

رم‌های DDR3

سومین نسل از رم‌های DDR در سال 2007 و با نام DDR3 معرفی و راهی بازار شدند که هنوز هم در کامپیوترهای مختلف کاربرد دارند. در این رم، شاهد سایز بافر 8 بودیم که نشان می‌دهد این رم قابلیت انتقال داده تا 8 بیت را دارد که دو برابر رم‌های DDR2 است. به عنوان سه برتری نسل سوم رم‌های DDR می‌توانیم به افزایش پهنای باند به دلیل افزایش نرخ کلاک، کاهش مصرف برق (این مدل رم‌ها به ولتاژ برق مصرفی 1.5 ولت نیاز دارد) و استفاده از حافظه‌ی میانجی بافر با سرعت واکشی 8 بیتی اشاره کنیم.

رم‌های DDR1 و DDR2 و DDR3 لپ تاپی.png
رم‌های DDR1 و DDR2 و DDR3 لپ تاپی -

رم‌های DDR4

در سال 2012 شاهد معرفی و عرضه‌ی رم‌های DDR4 بودیم که به مصرف برق کمتری نسبت به سایر نسل‌های قبلی خود، نیاز دارد. درواقع رم‌های DDR4 به ولتاژ 1.2 ولت نیاز دارند. گذشته از مصرف انرژی کمتر، از جمله سایر ویژگی‌های رم‌های DDR4 می‌توانیم به بالاتر رفتن فرکانس کاری حافظه، سرعت باس بالاتر و ولتاژ کاری پایین‎‌تر اشاره کنیم.

رم‌های DDR5

پنجمین و آخرین نسل از حافظه‌های DDR که به زودی جایگزین حافظه‌های رم DDR4 خواهند شد، رم‌های DDR5 هستند که در سال 2020 معرفی شده‌اند. این حافظه‌ی رم دارای سرعت دو برابری نسبت به نسل قبل از خود است و تمرکز اصلی در این نوع حافظه روی افزایش سرعت، تراکم حافظه و پهنای باند است. ضمناً باید اشاره کنیم که ظرفیت حافظه‌های DDR5 چهار برابر حافظه‌های DDR4 است. برق مورد نیاز این حافظه رم، 1.1 ولت و سایز بافر آن 16 است.

در آخر باید اشاره کنیم که رم مناسب برای لپ تاپ با رم مناسب برای کامپیوتر متفاوت است که رم لپ تاپی و رم کامپیوتر را از لینک‌های داده شده میتوانید تهیه کنید.

رم کامپیوتر DDR1 تا DDR4.jpg
رم کامپیوتر DDR1 تا DDR4 -

آموزشهای مرتبط:

چطور اسلات خالی رم (RAM) را بدون باز کردن کیس یا لپ تاپ تشخیص دهیم؟

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: faceit


1 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

بابک

یک‌شنبه, 12 بهمن 1399

مهندس sdram رو فراموش کردی

پاسخ

ثبت نظر