بستههای ترکیبی شبانه و روزانه اینترنت موبایل حذف میشوند. باید هزینه همه ساعات مصرف کاربران در طول شبانه روز یکسان باشد.
همانطور که اطلاع دارید تعداد زیادی از بستههای اینترنتی موبایلی به صورت ترکیبی، یعنی روزانه و شبانه ارائه میشوند. عمدتاً بخش شبانه این بستهها از ساعت 2 شب تا 7 صبح و رایگان هستند. علاوه بر بستههای ترکیبی، در برخی از بستهها کاربر برای بسته شبانه باید مبلغی را بپردازد.
بسیاری از کاربران به این بستههای رایگان و یا ارزانقیمتتر شبانه علاقه زیادی دارند و برای دانلود فیلم و سریال از این بستهها استفاده میکنند. در مقابل ساعت بستههای شبانه به نحوی است که برای همه افراد کاربردی نیست. با این وجود عده زیادی به خرید این بستهها ترغیب میشوند اما عملاً نمیتوانند از آنها استفاده کنند.
تقریباً یک سال قبل بود که سازمان تنظیم مقررات رادیویی طی ابلاغیهای از اپراتورها خواست تا این بستهها را حذف کنند. درواقع این سازمان با متغیر بودن تعرفه اینترنت شبانه و روزانه مشکل داشت. وزیر ارتباطات هم چندی پیش در مصاحبهای از ممنوعیت فروش ترکیبی شبانه و روزانه توسط اپراتورها خبر داده بود.
بنا به همین سخنان، همراه اول برای مدتی کوتاه برخی از بستههای خود را تغییر داد و بستههای شبانه نامحدود خود را حذف کرد اما پس از مدتی و به دنبال اعتراضات کاربران، این بستهها باز هم برگردانده شد.
حالا بار دیگر نسترن محسنی، معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص حذف بستههای ترکیبی اینترنت موبایل چنین توضیح داده است:
وزیر ارتباطات درست گفتهاند، زیرا در مقررات چیزی به عنوان تقسیم شبانه و روزانه نداریم؛ درواقع اگر تعرفهای اعلام شده، برای همه ساعات شبانهروز یکسان است و چنین تقسیمبندی نداریم.
به اعتقاد وی در صورتی که طرح آزادسازی تعرفههای اینترنت تصویب و اجرا شود، اپراتورها میتوانند در ساعاتی که ترافیک اینترنت آنها پایین است، اینترنتی ارزانقیمتتر ارائه دهند اما همین تعرفه ارزانقیمت هم نباید به رقابت خدشهای وارد کند. با این وجود وی تأکید کرده است که فروش ترکیبی شبانه و روزانه اینترنت اصلاً قانونی نیست بلکه تعرفه اینترنت برای همه ساعات شبانه روز باید یکسان باشد. در نهایت او در مورد بررسی فنی تعرفهها چنین توضیح داد:
معاونت بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی این موضوع را رصد میکند و اگر فروش اینترنت را برخلاف تعرفه اعلام شده و خلاف مقررات ببیند، با آن برخورد و اعمال قانون خواهد کرد.
واضح سازی تعریف اینترنت غیرحجمی
تعریف معاون بررسیهای فنی و صدور پروانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، نسرین محسنی از اینترنت غیر حجمی چنین است:
در حقیقت به هیچ عنوان نمیتوان از حجم جدا شد و همیشه وابستگی به حجم وجود دارد اما تفاوت در سرویسهای حجمی و غیرحجمی چیست؟ به عنوان مثال مصرف شما در ماه 10 گیگابایت است، اینجا اپراتور یک پیشنهاد 30 گیگابایتی به شما میدهد و شما دیگر دغدغه اتمام حجم اینترنت خود را ندارید. 10 گیگابایت حداکثر حجمی است که میتوان با آن سرعت ارائه کرد، به همین دلیل اگر 30 گیگابایت ارائه کنند، به آن حالت اینترنت نامحدود گفته میشود اما تصمیم جدیدی که سال گذشته در مصوبه 266 گرفته شد، این بود که ما خواستیم به ارائهدهندگان اینترنت ثابت اعلام کنیم که اولاً باید از ADSL به VDSL گذار کنید. اگر این اتفاق بیفتد، سرعتها بالای 20 مگابیت بر ثانیه میرود که در این صورت مشخص کردن حجمهای پایینی که در حالت قبل بود، بیمعنی است و شما میتوانید حجمهای بسیار بالاتری را پیشنهاد دهید. دغدغه محدودیت حجم در اپراتورهای موبایل ایجاد میشود، به این دلیل که آنها از فرکانس استفاده میکنند و استفاده از BTS و فرکانس محدودیت دارد. بنابراین اپراتورهای موبایل هستند که باید مبنای فروش را حجم قرار دهند و اپراتورهای ثابت باید مستقل از حجم، فروش خود را انجام دهند.
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، توییتر، اینستاگرام، سروش همراهی کنید
منبع خبر: yjc
ثبت نظر