اگر دادههای زیادی برای ذخیره سازی دارید، احتمالا یکی از پرکاربرد ابزاری که استفاده میکنید، هاردهای اکسترنال است. با این وجود قصد داریم در این مطلب، حافظهای را به شما معرفی کنیم که شما را شگفتزده خواهد کرد؛ ذخیره سازهای تحت شبکه یا همان NAS.
اگر دادههای زیادی برای ذخیره سازی دارید، احتمالا یکی از پرکاربرد ابزاری که استفاده میکنید، هاردهای اکسترنال است. با این وجود قصد داریم در این مطلب، حافظهای را به شما معرفی کنیم که شما را شگفتزده خواهد کرد؛ ذخیره سازهای تحت شبکه یا همان NAS. با فیسیت همراه باشید تا هر آنچه لازم است درباره NAS بدانید را با شما به اشتراک بگذاریم.
NAS یا ذخیره ساز تحت شبکه چیست؟
ذخیره ساز تحت شبکه که ترجمه عبارت Network-Attached-Storage است، نوعی ذخیره ساز است که به شبکه متصل شده و امکان دسترسی به اطلاعات را برای کاربران آن شبکه فراهم میکند. این شبکه نه تنها اطلاعات را ذخیره میکند، بلکه نقش یک سرور فایل را هم در شبکه ایفا میکند. درواقع NAS یک سرور ذخیره سازی دیتا در سطح فایل (File level در مقابل Block Level) است که دسترسی کاربران متعدد را به یک فضای ذخیره سازی متمرکز فراهم میکند.
ذخیره سازهای تحت شبکه یا همان NAS مثل کامپیوترهای معمولی، دارای کیبورد و مانیتور و... نیستند بلکه از طریق یک رابط کاربری مبتنی بر وب، میتوانید این حافظه را مدیریت کنید.
مزایا و ویژگیهای استفاده از ذخیره ساز تحت شبکه
از جمله مهمترین مزیتهای استفاده از ذخیره ساز تحت شبکه نسبت به سایر حافظهها، میتوانیم به فضای بسیار حجیم برای ذخیره دادهها و هزینه تقریبا پایین این روش اشاره کنیم. از سوی دیگر نگهداری متمرکز دادهها، امکاناتی همچون آرشیو کردن دادهها، ایجاد و نگهداری فایلهای پشتیبان و بازیابی دادهها، تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از هوش مصنوعی و... دیگر ویژگیهای مهم ذخیره سازهای تحت شبکه هستند.
یکی از مهمترین کاربردهای NAS، امکان به اشتراک گذاری ساده دادههاست. برای مثال اگر تیم کاری دارید که هر یک از اعضا در منطقه جغرافیایی خاصی قرار دارد و اعضا در کنار هم نیستند، استفاده از ذخیره ساز تحت شبکه یک راه حل بسیار مناسب است. مسئله مهم دیگر اینجاست که کاربران مختلف میتوانند به صورت همزمان از دادهها و اطلاعات موجود روی NAS استفاده کنند.
از جمله سایر مزایا و قابلیتهای NAS میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
نگهداری همه اطلاعات به صورت متمرکز
سهولت در پشتیبان گیری
دسترسی به دادهها از هر جا
سهولت دسترسی و یافتن فایلها و دادهها
و...
کاربری ذخیره ساز تحت شبکه
ذخیره سازهای تحت شبکه کاربردهای مختلفی دارند. برخی از این ذخیره سازهای تحت شبکه برای کسب و کارهای کوچک و یا استفاده خانگی کاربرد دارند که بیشتر برای اشتراک گذاری فایلها و گرفتن نسخههای پشتیبان استفاده میشوند. کسب و کارهای متوسط اما از NAS برای کاربردهای امنیتی مانند سیستمهای پیشرفته امنیتی Snapshot استفاده میکنند. گران قیمتترین نوع ذخیره سازهای تحت شبکه اما در سازمانها به کار گرفته میشود و قابلیت ذخیره بیش از 1000 ترابایت اطلاعات را دارد.
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: فیسیت
ثبت نظر