فونت «فناوری» رونمایی شد

فونت فناوری

وزارت ارتباطات در اقدامی فرهنگی، از طراحی فونت و قلم اختصاصی «فناوری» با هدف حمایت از رسم‌الخط زبان فارسی در فضای مجازی خبر داد.

سید جمال هادیان رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، روز گذشته از رونمایی از فونت (قلم) اختصاصی وزارت ارتباطات تحت عنوان فونت فناوری خبر داد. وی در این باره چنین توضیح داده است:

طراحی قلم اختصاصی، بخشی از پروژه طراحی و اجرای هویت بصری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و یکی از مکعب‌های پازل‌ هویت بصری است که به تدریج تکمیل و آماده بهره‌برداری شده است.

-

وی با بیان اینکه سازمان‌هایی که دارای اهداف مشخص و چشم‌انداز روشنی هستند حتماً برای خود هویت بصری طراحی می‌کنند که یکی از حلقه‌های این هویت بصری داشتن یک ‌قلم اختصاصی است، ادامه داد: در مجموعه فرایندها و فعالیت‌هایی که برای هویت بصری وزارت ارتباطات انجام شد، از سال گذشته طراحی قلم اختصاصی در دستور کار قرار گرفت. در همین راستا پس از مشورت با تعدادی از هنرمندان طراح قلم، سرانجام مسعود سپهر، استاد دانشکده هنرهای زیبا و نایب‌رئیس انجمن گرافیک ایران که در سابقه کاری خود طراحی چند قلم (فونت) را دارد برای این پروژه انتخاب شد.

هادیان با اشاره به اینکه فونت «فناوری» در دو نسخه ضخیم و نازک آماده بهره‌برداری شده است، گفت: البته استفاده از قلم اختصاصی لزوماً به معنای کاربرد آن در همه اجزای سازمان نیست. این قلم در حقیقت شخصیت تبلیغی، ترویجی، مناسبتی و مراسمی محسوب می‌شود و ممکن است گونه‌هایی از آن در آینده برای نگارش هم در سایت و نامه‌نگاری‌ها استفاده شود. ولی فعلاً کاربرد قلم فناوری در نگراش و نامه‌نگاری‌های سازمان استفاده نمی‌شود.

رئیس مرکز روابط عمومی وزارت ارتباطات با بیان اینکه با ورود فناوری یکی از دغدغه‌های همیشگی بحث رسم‌الخط، ویرایش و نگارش و حفاظت از زبان فارسی در فضای مجازی بوده است، گفت:

تصمیم داریم در ادامه این مسیر تعدادی از فونت‌های استاندارد شده فارسی را حداکثر تا ۲۷ اردیبهشت، روز جهانی ارتباطات معرفی کنیم که امیدواریم سازندگان دستگاه‌های الکترونیکی اعم از موبایل، تبلت، رایانه و... در آینده به‌جای استفاده از فونت‌های عربی که به‌ عنوان پیش‌فرض در دستگاه‌ها قرار می‌گیرد، از قلم‌های استاندارد فارسی استفاده کنند. ما تعداد زیادی قلم فارسی داریم اما این قلم‌ها برای استفاده در فضای مجازی استانداردسازی نشده‌اند و ممکن است اشکالاتی به لحاظ اعراب، اندازه کشش‌ها، خوانایی و... داشته باشند که تلاش می‌کنیم در ادامه رونمایی از فونت یا قلم «فناوری اطلاعات»، قلم‌های استاندارد در فضای مجازی را هم اوایل سال آینده معرفی کنیم تا قدمی در حمایت از رسم‌الخط زبان فارسی در فضای مجازی برداریم.

-

منبع خبر: مهر


1 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

به‌به و چه‌چه , مرحبا

دوشنبه, 02 دی 1398

بسیار زحمت کشیدن, خیلی بسیار زیاد فونت جذابی هست!
من تعداد زیادی فونت عربی دارم(حروف فارسی رو هم دارن) هم خوانا هم درست هستن و مشکلی ندارم
کار گرافیکی هم انجام دادم و توی برنامه‌های دسکتاپی هم استفاده کردم
عربا نمیان برای یه فونت کارناوال راه بندازن و چند صد تا فونت درست درمون دارن که ما راحت استفاده میکنیم
چند نفر ایرانی هم هستن فونت ساختن دمشون گرم که توی گیتهاب و رایگان گذاشتن برای همه و توی بوق و کرنا هم نکردن و منتی هم نذاشتن
حالا یه سری هم پیدا میشن (منظورم این استاد دانشکده نیستا, اتفاقا احترام قائل هستم براش) میان با تبلیغ و تجمل و به شکل "خود هنرمند پندارانه" یا "خود کارشناس پندارانه" یه جوری با کمک چند نفر که بسیار خیلی زیاد شیفته اینا هستن برای خودشون القاب و ارکان میسازن و پول در میارن در صورتیکه میتونه فونت "خلاقانه"شون (آخ که خنده ولم نمیکنه) 95% کپی از فونتای قدیمی یا عربی هست (البته ادیت کردن و تغییرات جزئی هم خودش نوعی ابداع و اختراعه! =) )
حرفم توهین به کسی نیست , نشون دادن واقعیتاست, یاد ابن یمین و این چند تا بیت افتادم:
آنکس که نداند و نداند که نداند در جهل مرکب ابدالدهر بماند
آنکس که نداند و نخواهد که بداند حیف است چنین جانوری زنده بماند
راستی, رسم‌الخط فارسی = عربی = قرآنی و بجز "پچژگ" که فقط فارسی هستن(فارسی با پارسی فرق داره, بدونین - عربا هم با توجه به شهر و لهجه این حروف رو توی گفتگو دارن و تلفظ میکنن و فقط توی نوشتن ندارن, اینم بدونین)فونتای عربی خیلی دقیق و حساب شده هستن, اِعراب و کشیدگی و ... همه درست و سالم هست, پس دروغ کنتور نمیندازه و بگیم مشکل دارن!
اون طراحاش هم بیشتر توی انگلیس هستن(نزدیک کشوری که فریدون میشناسه)
پ.ن: من عرب نیستم

پاسخ

ثبت نظر