هوش مصنوعی ادعا می‌کند که اثر انگشت افراد ممکن است یکتا نباشد

fingher print.jpg

هوش مصنوعی به تازگی نشان داده است که الگوهای اثر انگشت ممکن است به یکدیگر شبیه باشند. آیا این نتایج سوالاتی در مورد روش‌های رایج در پزشکی قانونی به وجود می‌آورد؟

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که اثر انگشت ما ممکن است در واقعیت منحصر به فرد نباشد. این نتایج ممکن است چالشی برای اصول بنیادی پزشکی قانونی ایجاد کند. این مطالعه، که در نشریه ساینس ادونسز منتشر شده است، از یک مدل هوش مصنوعی استفاده می‌کند که معمولاً برای تشخیص چهره مورد استفاده قرار می‌گیرد. پژوهشگران از این مدل برای جستجوی الگوها و شناسه‌های موجود در اثر انگشت استفاده کرده‌اند که انسان‌ها ممکن است نادیده بگیرند.

به گفته محققان، هوش مصنوعی با انجام این کار، یعنی بررسی الگوهای نادیده‌گرفته‌شده، موفق به تشخیص دادن این موضوع شده است که آیا اثر انگشت‌های ثبت‌شده از انواع انگشتان یک فرد با دقت بین ۷۵ تا ۹۰ درصد همخوانی دارد یا خیر. هاد لیپسون، یکی از نویسندگان این مطالعه، اظهار داشت: «هوش مصنوعی به‌وضوح از نشانگر‌های سنتی مورد استفاده در پزشکی قانونی از دهه‌ها پیش، استفاده نمی‌کند.»

پژوهشگران مدل هوش مصنوعی را روی پایگاه داده‌ای به شامل ۶۰ هزار اثر انگشت آموزش داده‌اند. به گفته گِیب گو، نویسنده‌ی اصلی مطالعه، هوش مصنوعی قادر به دیدن چیزهایی فراتر از ویژگی‌های انگشتان است که به «ریزاثر» مشهور است و کارآگاهان به آن اعتماد دارند. گو افزود: «آن‌ها برای تطبیق اثر انگشت عالی هستند؛ اما برای یافتن همبستگی بین اثر انگشت‌های یک شخص قابل‌اعتماد نیستند.»

در عوض، هوش مصنوعی تمام توجه خود را به زوایا و انحناهای چرخشی معطوف کرده است. این اندیشه‌ها نظریه‌ای هستند که می‌توانند برای ایجاد ارتباط بین اثر انگشت‌های یافت‌شده در صحنه‌های جنایت مختلف و یک فرد مشخص استفاده شوند.

گو می‌گوید: «یافته‌های اخیر نشان می‌دهد که می‌تواند به دستگیری کمک کند. این یافته درواقع به افراد بی‌گناه کمک می‌کند که دیگر نیاز به انجام تحقیقات غیرضروری درمورد آن‌ها نباشد و فکر می‌کنم که این یک پیروزی برای جامعه باشد.»

ادعاهای محققان با مخالفت قابل‌توجهی از سوی دانشمندان پزشکی قانونی مواجه شده است؛ حوزه‌ای که گو و تیمش پیش از انجام این تحقیق هیچ پیشینه‌ای در آن نداشتند. سایمون کول، استاد جرم‌شناسی و یکی از این محققان است که استدلال می‌کند یافته‌های اخیر که به اذعان او جالب هستند، لزوماً چیز جدیدی به‌شمار نمی‌روند و با ردکردن تکنیک‌های فعلی پزشکی قانونی فاصله زیادی دارند.

کول می‌گوید: «ما در مورد اثر انگشت اشتباه نکردیم. این ادعای اثبات‌نشده اما به‌طور شهودی واقعی که می‌گوید هیچ دو اثر انگشتی دقیقاً شبیه به هم نیستند، با یافتن اثر انگشت‌هایی که مشابه هستند، رد نمی‌شود. علاوه‌بر اثر انگشت‌های یک فرد، اثر انگشت افراد مختلف نیز همیشه شبیه هم بوده‌اند.»

گو معتقد است که یافته‌های آن‌ها انکارناپذیر هستند. او مصمم است که هوش مصنوعی فراتر از کار اخیر، سایر حوزه‌های تحلیل را نیز متحول خواهد کرد. این محقق می‌گوید: «ما می‌خواهیم افرادی را ببینیم که از هوش مصنوعی برای کشف چیزهایی استفاده می‌کنند که درست مانند اثر انگشت، به‌معنای واقعی کلمه در مقابل چشمان ما پنهان شده‌اند.»


اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: futurism.com

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر