بسیاری از محققان بیمارستان مانت سینای، مدعی شدهاند که ابتلا به ویروس کرونا با اپل واچ قابل تشخیص است چرا که این ساعت هوشمند با اندازهگیری HRV، این بیماری را مشخص میکند و حتی پیش از ظهور علائم بیماری برای کاربران همه چیز مشخص میشود.
این روزها برای تشخیص این بیماری همه گیر، فرد باید حتما علائم بیماری را در خود ببیند و بعد به پزشک مراجعه کند. سپس با انجام آزمایشات مشخص میشود که این فرد سالم است یا به کرونا مبتلا شده که از آن زمان باید خود را قرنطینه کند و مراحل درمان را پشت سر بگذارد. اگر میتوانستیم بهسادگی افراد مبتلا به ویروس کرونا که علائمی ندارند را شناسایی کنیم، قطعا میشد آنها را زودتر از جامعه جدا کرد و به شکلی مؤثرتر فرایند درمان آنها را انجام داد.
مدتی پیش در گزارشی که از دیجیتال ترندز منتشر شد خواندیم که ممکن است این کار توسط دستگاههای پوشیدنی به مانند اپل واچ انجام شود. حالا بعد از مطالعاتی که محققان بیمارستان مانت سینای نیویورک انجام دادند، مشخص شده است که چگونه ساعت هوشمند اپل میتواند ابتلا به بیماری کرونا را قبل از تشخیص رسمی، اعلام کند.
این محققان از دادههای اپل واچ را برای پایش معیار پزشکی تغییرپذیری ضربان قلب (HRV) استفاده کرده اند. این معیار به این شکل است که زمان بین تغییرات ضربان قلب هر فرد را در طول شبانهروز مورد بررسی قرار خواهد داد. اگر عددی که HRV نمایش میدهد، برابر یا بالاتر از رنج معرفی شده باشد به این معنی است که سیستم عصبی فرد به شکل سالم و فعال، به نشانهها واکنش نشان میدهد. اما اگر عدد HRV پایین باشد، یعنی اینکه سیستم عصبی فرد به منظور تطابق پیدا کردن با تغییرات ضربان قلب با مشکلاتی مواجه شده که ممکن است نشانه خوبی نباشد.
دانشمندان زیادی گفتهاند که پایین بودن HRV یکی از نشانههای ابتلای فرد به بیماری کرونا است و مبتلا شدن به این ویروس را میتوان توسط آن پیشبینی کرد. به همین دلایل محققان بیمارستان مانت سینای، این فرضیه را اعلام کردند تا از معیار HRV برای تشخیص ابتلا به ویروس کرونا استفاده شود.
این محققان تنها به مطرح کردن این فرضیه را اکتفا نکرده اند، بلکه 300 نفر از کارکنان واحد سیستم بهداشتی مانت سینای به صورت داوطلبانه اپل واچ را به پشت دستان خود بستند و اپلیکیشنی ویژه برای پایش HRV را دانلود و نصب کردند تا بتوانند این آزمایشات را به نتیجه برسانند.
این محققان در گزارشات خود نوشتهاند که هفت روز پیش از مثبت شدن آزمایشات داوطلبان، با بررسی تغییرات HRV ابتلای آنها مشخص شده بود. این یعنی تغییرات HRV که از طریق دستگاهی نظیر اپل واچ اندازه گرفته میشود، از یک هفته قبل از بیماری، نشانههای بیماری را فاش میکند.
نتیجه این پژوهشها که توسط محققان بیمارستان مانت سینای انجام شده در مقالهای منتشر شده است که در آن چنین گفته شده است:
« پیشرفتهای حاصلشده در دستگاههای دیجیتال سلامتیمحور، فرصتی منحصربهفرد برای بهبود و مهار بیماریها ارائه میدهند.» بسیاری از مردم در سراسر دنیا از دستگاههایی نظیر اپل واچ برای کنترل سلامتی خود استفاده میکنند، که این یک راه برای نظارت بر سلامتی انسانهاست. گزینهی دیگری که مردم پیش رو دارند، استفاده از اپلیکیشن برای پایش علائم حیاتی بدن است که کاری زمانبر محسوب میشود و گاهی اوقات فرد ممکن است فراموش کند که دادههای مدنظر خود را در اپلیکیشن وارد کند.
هنوز صحت این مقاله توسط جامعهی پزشکی مورد بررسی قرار نگرفته و نظراتی راجع به آن منتشر نشده است. حتی ممکن است یافتههای آن برحسب خیال پردازی باشد، اما این تحقیقات نشان میدهد که پوشیدنیهایی نظیر اپل واچ میتوانند در آینده در فرایند شناسایی و پایش و نظارت بیماریهایی مثل کووید ۱۹ به ما کمک کنند.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: digitaltrends
ثبت نظر