کاربران زیادی از گوگل به دلیل ردیابی شدن در حالت Incognito شکایت کردهاند. هنوز نتیجه این شکایت منتشر نشده است.
خبرگزاری انگجت، در گزارشی به موضوع شکایت از گوگل پرداخته و اعلام کرده که یک قاضی در ایالت کالیفرنیا این کمپانی را به دلیل جم جمعآوری اطلاعات کاربران و ردیابی آنها در حالت وبگردی ناشناس (Incognito)متهم کرده است.
این قاضی لوسی کو نام دارد، که از سمت گوگل درخواستی برای بستن این پرونده داشته که او این را رد کرده است، او ادعا میکند که کمپانی گوگل بدون اطلاع دادن به کاربران اطلاعات آنها را در حالتی میخواستند از اطلاعات خود محافظت کنند، جمعآوری میکند. همین دلیل باعث شده است که تعدادی کاربران از گوگل شکایت کنند و شانس بالایی برای برنده شدن خود در این پرونده را شاهد باشند.
قاضی لوسی کو اتهام گوگل را گمراه کردن کاربرانش اعلام کرده؛ چرا که کمپانی گوگل اعلام کرده که اطلاعات وبگردی ناشناس در گوگل کروم مخفی خواهد ماند و هیچ کس قادر به دسترسی آن نخواهد بود. در مقابل این شکایت گوگل واکنش نشان داده و اعلام کرده است که کاربران در روز اول با سیاستهای حریم شخصی موافقت کردهاند و میدانند که کمپانی گوگل از این اطلاعات استفاده نخواهد کرد و اگر بخواهد استفاده کنید در حالت ناشناس خواهد بود.
در روز اول که کاربران سیاستهای حریم شخصی گوگل را پذیرفتند، اعلام شده است که استفاده از حالت Incognito به معنای نامرئی شدن نیست و وبسایتهای مختلف میتوانند روی فعالیت کاربران نظارت داشته باشند.
هنوز نمیتوان به درستی پیشبینی کرد که برنده این پرونده چه کسی است و آیا گوگل در این مسابقه پیروز خواهد شد یا کاربران شاکی؟ اما نتیجه این شکایت میتواند باعث ایجاد تغییرات اساسی یا پرداخت خسارت به شاکیان شود.
براساس گذشته پروندههای حقوقی، به نفع شاکیان به پایان رسیده است و پرداخت خسارت برای کمپانیها به همراه داشته است. استفاده از حالت وبگردی ناشناس در کروم باعث میشود نتایج جستوجو و کوکیها روی دستگاه کاربر ثبت نشوند؛ اما روند فعالیت کاربر را پنهان نمیکند.
کاربران زیادی در سراسر جهان ار قابلیت و روند کار ویژگی Incognito آشنایی ندارند و این شکایت به سود کاربران خواهد بود چرا که باعث میشود تا کمپانی گوگل اطلاعات زیادی از آن منتشر کند و درباره استفاده از این ویژگی توضیحاتی به کاربران ارائه دهد.
باید به این شکایت، نگاه دیگری داشته باشیم؛ یعنی این شکایت را یک انتقاد در نظر بگیریم تا گوگل را برای ارائه ندادن اطلاعات شفاف در قسمت سیاستهای حریم شخصی محکوم کنیم. کاربران بسیار کمی قوانین حریم شخصی گوگل را از اول تا آخر میخوانند و این موضوع میتواند مشکلاتی در حوزه حریم شخصی ایجاد کند.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: engadget
ثبت نظر