مدیرعامل کمپانی متا یا همان فیسبوک سابق، یعنی مارک زاکربرگ، مدعی شده است که این شرکت به عنوان بخشی از پروژه عظیم متاروس، میخواهد سریع ترین ابرکامپیوتر هوش مصنوعی جهان را بسازد.
زاکربرگ توضیح داده که متاروس یک مفهومی از دنیای واقعی و دیجیتال را از طریق واقعیت مجازی و واقعیت افزوده با یکدیگر ترکیب میکند، به قدرت محاسباتی «زیادی» نیاز دارد که این محاسبات را با یک ابرکامپیوتر هوش مصنوعی انجام خواهد شد، نام این ابرکامپیوتر AI Research SuperCluster (RSC) است که در حال حاضر پنجمین ابرکامپیوتر جهان از نظر سرعت است.
زاکربرگ در وبلاگ فیسبوک نوشته:
«تجربیاتی که ما برای متاورس ایجاد میکنیم، به قدرت محاسباتی بسیار زیادی نیاز دارد و RSC مدلهای هوش مصنوعی جدیدی را فعال میکند که میتوانند از هزاران میلیارد نمونه بیاموزند، صدها زبان را بفهمند و مواردی دیگر.»
هوش مصنوعی دقیقا با سبک معماری اصولی مغز پیش میرود و به زبان کامپیوتری تشبیه میشود، دادهها برای این پردازشها بسیار زیاد است و الگوهای مشخص شدهای کار خود را انجام میدهند. در همین حال، متا مالک فیسبوک، اینستاگرام وپیام رسان واتساپ، میزان قابل توجهی از دادهها را از 2.8 میلیارد کاربر روزانه این پلتفرمها تولید میکند.
کار روی RSC از یک سال و نیم قبل آغاز شده و مهندسان متا سیستمهای مختلف آن مانند خنککننده، برق، شبکه و کابلکشی را از پایه و اساس طراحی کردند. آزمایشات فاز یک آن هم اکنون در حال اجرا و بهرهبرداری است و از 760 سیستم GGX A100 انویدیا که شامل 6080 پردازشگر گرافیکی متصل (نوعی پردازنده که به ویژه در برابر مشکلات یادگیری ماشین عملکرد خوبی دارد) میشود، تشکیل شده است. به گفته متا، این ابرکامپیوتر در وظایف تحقیقاتی خود تا 20 درصد عملکرد بهتری ارائه میکند.
محققان متا توضیح میدهند که RSC از هزاران پردازنده ساخته شده و در مکانی نامشخص قرار گرفته است و به شناسایی محتوا مضر پلتفرمهای این شرکت کمک خواهد کرد. محققان بیان میکنند:
امیدواریم RSC به ما کمک کند تا سیستمهای هوش مصنوعی کاملا جدیدی ایجاد کنیم که میتواند به عنوان مثال ترجمههای صوتی لحظهای را برای گروههای بزرگی از مردم که هر کدام به زبان متفاوتی صحبت میکنند، ارائه کند تا بتوانند در پروژههای تحقیقاتی با یکدیگر همکاری کنند یا یک بازی واقعیت افزوده را با یکدیگر تجربه کنند.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: theguardian
ثبت نظر