پاول دوروف یکی از منتقدان همیشگی اپل بوده است. حالا گذشته از تکنولوژی ساخت آیفونها، امنیت کاربران آیفون را نشانه گرفته و صاحبان این گوشیها را برده دیجیتالی نامیده است.
پاول دوروف، بنیان گذار تلگرام، هیچگاه نگرش مثبتی نسبت به اپل نداشته است و گاه و بی گاه انتقادهایی را نسبت به آن مطرح کرده است. وی معتقد است که اپل به توسعه دهندگان به چشم منبع درآمد نگاه میکند و کمیسیون فروش درون برنامهای از آنها میگیرد. وی همچنین معتقد است که اپل محصولات خود را با قیمت بسیار بالا اما با تکنولوژیهای قدیمی و منسوخ شده راهی بازار میکند و کاربرانی که به این اکوسیستم وفادار هستند، این محصولات را به قیمت گزافی میخرند. حتی پاور دوروف نسبت به آیفون 12 پرو هم گارد گرفته و این گوشی را یک دستگاه حجیم و باستانی میداند. وی تجربهی خوبی از تست تلگرام روی آیفون ندارد و آن را دستگاهی متعلق به قرون وسطی میداند. دوروف در بخشی از صحبتهایش به صورت مستقیم رفرش ریت 60 هرتزی آیفون را با رفرش ریت 120 هرتزی گوشیهای بالاردهی اندرویدی مقایسه کرده که محتوا را به صورت روان و با انیمیشنهای نرم به نمایش میگذارند.
جالب است اشاره کنیم که اخیراً مقالهای از سمت وب سایت تایمز منتشر شده که در آن اپل به نظارت گسترده و سانسور به دستور چین محکوم شده است، همین ماجرا باعث شده تا دوروف، لقب برده دیجیتال را به کاربران آیفون بدهد.
دوروف در بخشی از صحبتهایش به این موضوع اشاره کرده است که کاربران آیفون صرفاً میتوانند از برنامههایی استفاده کنند که اپل اجازهی دسترسی به آنها را میدهد. برای مثال بک آپ گیری تنها روی iCloud ممکن است. بنابراین اصلاً عجیب نیست که حزب کمونیست چین با این رویکرد اپل کاملاً موافق باشد. به واسطهی همین اتفاق، حالا چین کنترل کاملی روی اپلیکیشنها و دادههای تمامی شهروندانی که از آیفون استفاده میکنند دارد.
گفته میشود که اخیراً در حومه یکی از شهرهای چین ساختمانی به عنوان دیتاسنتر اپل برپا شده است که سرورهای آن، دادههای کاربران چینی را نگهداری میکند و توسط یک شرکت دولتی چینی اداره خواهد شد. مدیر اپل، تیم کوک، مدعی شده است که دادههای کاربران چینی کاملاً امن خواهد بود اما مشخص است که اپل کنترل این دیتاسنتر را تا حد زیادی به چین داده است. درواقع کنترل فیزیکی سیستمهای این دیتاسنتر در دست دولت چین است و از طرفی گفته میشود که به دلیل ممنوعیت دولت چین، رمزنگاری هم در این سیستمها اعمال نمیشود. حتی کلیدهای دیجیتالی که برای باز کردن دادههای کاربران نیاز است، در دیتاسنتر چین در دسترس خواهد بود.
اخبار مرتبط:
رمزنگاری end-to-end؛ روشی برای ارتباطات امن
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: gizchina
ثبت نظر