برای اولین بار آژانس فضایی روسیه یک ماکت از شکل و ظاهر ایستگاه فضایی خود به نمایش گذاشت. این موضوع نشان میدهد که چقدر روسیه برای ترک ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) جدی است و برنامهریزی دارد که اهداف خود را به تنهایی پیش ببرد.
رویترز گزارش میدهد که مقامات تندرو کرملین بر این باور هستند که روسیه بعد از جنگ با اوکراین در جایگاه تاریخی برای سست کردن غرب قرار دارد. نتیجتا روسیه با شتاب هرچه بیشتر سعی دارد تا وابستگی خود به فناوریهای غربی را از میان بردارد و یا به صورت انفرادی پیش برود یا با کشورهایی نظیر ایران و چین وارد همکاری شود.
حالا به نظر میرسد که ایستگاه فضایی روس هرچه سریعتر ساخته شدو. این نام را رسانههای روسیه بر روی این ایستگاه فضایی گذاشتهاند و هنوز نامی برای آن انتخاب نشده است. این اقدام روسیه تازهترین هدف این کشور است تا همه جوره جدایی خود را با کشورهای غربی علنی کند.
از سوی دیگر «یوری بوریسف» که ماه گذشته با فرمان «ولادیمیر پوتین» به عنوان رئیس «روسکازموس»، آژانس فضایی روسیه انتخاب شد، اعلام کرده که این کشور هم اکنون مشغول توسعه ایستگاه مداری خود است و پس از سال 2024 ایستگاه فضایی بینالمللی را ترک خواهد کرد.
یک ایستگاه فضایی با نام ISS از سال 1998 پرتاب شد و از نوامبر سال 2000 تا به امروز به شکل مستمر محل سکونت فضانوردان تحت رهبری آمریکا و روسیه بوده که در کنار آنها فضانوردانی از کانادا، ژاپن و 11 کشور اروپایی نیز حضور داشتهاند.
از سوی دیگر ناسا که قصد دارد ISS را تا سال 2030 عملیاتی نگاه دارد، چنین عنوان کرده که نه تنها هنوز هیچگونه تایید رسمی مبنی بر ترک ISS را از سوی روسها دریافت نکرده، بلکه متوجه شده دولت مسکو تا سال 2028 به همکاری در این زمینه ادامه خواهد داد.
با این حال روسکازموس طی بیانیهای اعلام کرده که ایستگاه فضایی جدید این کشور طی دو مرحله به فضا پرتاب خواهد شد، هرچند این بیانیه فاقد هرگونه تاریخ یا موعدی برای پرتاب بود.
در فاز نخست این پروژه 4 ماژول ایستگاه فضایی جدید آغاز به کار خواهند کرد و سپس در فاز دوم، 2 ماژول دیگر به همراه یک پلتفرم سرویس به آن افزوده خواهد شد. این پروژه در هنگام تکمیل شدن میتواند میزبان 4 فضانورد و تجهیزات مربوطه باشد.
همانطور که گفته شد مقامات روس تاریخی برای پرتاب اعلام نکردهاند اما با استناد به رسانههای دولتی روسیه ظاهرا فاز نخست این پروژه فضایی برای سال 26-2025 و فاز دوم آن نیز برای پرتاب در سال 35-2030 برنامهریزی شده است.
در پایان بد نیست به این نکته نیز اشاره شود که این ایستگاه فضایی برخلاف ISS میزبان حضور دائمی انسان نخواهد بود و ظاهرا فضانوردان سالی دو بار در دورههای قابل تمدید به آن مراجعه خواهند کرد.
همچنین «دیمیتری روگوزین»، رئیس پیشین روسکازموس که به علت اظهارت تند خود در برابر غرب مشهور است، گفته که ایستگاه فضایی جدید روسیه در صورت نیاز میتواند کاربرد نظامی هم داشته باشد.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: theguardian
ثبت نظر