کمپانی مایکروسافت برای بهتر خنک نگهداشتن سرورها، سیستمی طراحی کرده و به صورت آزمایشی از آنها استفاده کرده تا مایعی فلوئوروکربنی باعث خنک کردن این سیستمها میشود.
در گزارشی که وبسایت ورج منتشر کرده، گفته شده که مایکروسافت مدعی شده در مدت زمان کوتاهی سرورها را در این مایع غوطهور میکند تا مصرف انرژی و گرمای متساعد شده نیز کاهش یابد. یک رک از سرورهای مایکروسافت الان در حالت غوطهور است و برای پزیرش بار تولید آماده است.
اجرا و انجام این فرایند که در بالا به آن اشاره شد، برای تمامی سرورهای مایکروسافت چندین سال طول خواهد کشید. البته این فرایند غوطهور سازی سرورها در مایع از چندین سال پیش در این صنعت شروع شده بود، به همین دلیل مایکروسافت مدعی شده «نخستین ارائهدهندهی سرویس ابری در دنیا است که فرایند خنکسازی دو بخشی متکیبر غوطهوری را در محیطی تولیدی» پیادهسازی میکند.
این فرایند خنک سازی سرورها در مایعی انجام میشود که غیررسانا است و به شکل ویژهای رکهای سرور در این مایع غوطهور میشوند. اگر برای شما نیز سوال شده است که این مایع چیست، باید بگوییم که این مایع مبتنیبر فلوئوروکربن است که مستقیما با قطعات برخورد میکند و گرما را از آنها میگیرد. این نوع فرایند خنک سازی در چرخهای کاملا ثابت، بارها و بارها تکرار میشود تا هزینه کمپانیهای بزرگ را کمتر و کمتر کند. این مایع زمانی که با قطعات برخورد میکند به نقطهی جوش پایینتری (۵۰ درجهی سانتیگراد) میرسد و دوباره تبدیل به مایع میشود. برای حرکت دادن مایع، به انرژی نیاز نیست و کندانسور نیاز به خنککننده ندارد.
یکی از مقامات گروه توسعهی پیشرفتهی دیتاسنتر در مایکروسافت، با نام کریستین بلادی میگوید این سیستم را مانند یک وان حمام در نظر بگیرید. او در ادامه میگوید:« رک سرور در این وان قرار میگیرد و بعد از آن شما جوشیدن را میبینید مانند جوشیدن آب درون قابلمه، تفاوت آب با مایع مخصوص ما این است که دمای جوش آب 100 درجه است اما دمای جوش در سیستم خنککنندهی ما، 50 درجه سانتیگراد است.»
در سالهای اخیر ماینرهای رمزارز اولین سیستمخنک کنندگی متکی بر مایعات را استفاده کردند تا بتوانند بیتکوین و دیگر رمزارزها را استخراج کنند. حالا این نوع سیستم مورد توجه شرکتها قرار گرفته تا این ایده برای کمپانی مایکروسافت مورد استفاده قرار بگیرد.
بیشتر دیتاسنترها در سراسر جهان از سیستم خنک سازی با هوا استفاده میکنند. این فرایند به این صورت است که از هوای بیرون استفاده میشود و دمای داخل در فرایند تبخیر به زیر ۳۵ درجهی سانتیگراد برده میشود. در اصطلاح به این سیستم خنک سازی، تخیری میگویند. مشکل فرایند خنککنندگی تبخیری، نیاز آن به استفاده از آب فراوان است. مایکروسافت ادعا کرده است که سیستم خنکسازی جدیدش از مقدار آب کمی استفاده میکند. شرکت ردموندی میگوید: «این سیستم احتمالا خواهد توانست نیاز به مصرف آب در دیتاسنترها را از بین ببرد و به همین دلیل برای ما اهمیت زیادی دارد.»
در این فرایند خنک سازی محفظههای سرور به مایکروسافت این اجازه را میدهد که قطعات سختافزاری را در فاصلهی نزدیکتری به هم متصل کنند فضای استفاده شده به حداقل کاهش یابد و در طول بلند مدت به فضاهای زیادی احتیاج نباشد. مایکروسافت سیستم خنککنندهی جدیدش را بهصورت محدود آزمایش میکند و قصد دارد در آینده بهشکل گستردهتر سراغ استفاده از آن برود. در تصمیمات این کمپانی گفته شده که آنها میخواهند میخواهند میزان اثرگذاری سیستم جدیدشان به دقت و با جزئیات بیشتری بررسی کنند.
کمپانی مایکروسافت قبلا مشابه کار کنونی خود را در قالب پروژهی نِیتیک انجام داده بود. این کمپانی در پروژه نام برده یک دیتاسنتر در نظر گرفت که در اعماق دریای اسکاتلند ساخته شد؛ در این پروژه ۸۶۴ سرور و ۲۷٫۶ پتابایت حافظهی ذخیرهسازی را در آب غوطهور کرد. این آزمایش با موفقیت به سرانجام رسید و حتی بعدها گفته شد که میزان خرابی این سرورها که در ابها غوطهور شدند تنها یکهشتم خرابی دیتاسنتر ساکن روی زمین بود. مایکروسافت اعلام کرده که به آینده این سیستم امیدوار است؛ چرا که با حذف مایع، اکسیژن و رطوبت که باعث خوردگی و خرابی سیستم میشود، دیگر چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
بخشی دیگر از تلاش مایکروسافت برای طراحی سیستم خنککنندهی جدیدش، در راستای مقابله با کمبود آب انجام گرفته است. مایکروسافت گفته است که میخواهد تا سال ۲۰۳۰ میزان استفادهی مجدد از حجم مشخصی از آب را بالا ببرد و بهطور کلی مصرف آب را در عملیاتهایش کاهش دهد.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: theverge
ثبت نظر