پیشبینیها نشان میدهد که شرکتهای تراشهسازی تایوانی بهویژه TSMC تا سال ۲۰۳۲ همچنان در صدر صنعت تراشهسازی جهان خواهند بود.
شرکتهای تایوانی، به رهبری TSMC، بزرگترین تولیدکنندگان تراشه در جهان هستند و تحلیلگران انتظار دارند که این موقعیت برتر تا حداقل سال ۲۰۳۲ ادامه یابد. در سال ۲۰۲۲، تایوان با استفاده از فناوریهای پیشرفته زیر ۱۰ نانومتر، ۶۹ درصد از تراشههای جهان را تولید کرد که بخش عمدهای از آنها به سفارش شرکتهای بینالمللی مانند انویدیا، اپل، کوالکام و AMD بوده است. ۳۱ درصد باقیمانده نیز توسط شرکتهای کره جنوبی تأمین میشد.
بر اساس نمودارهای پیشبینی تولید تراشهها در جهان و ظرفیت تولید تراشه در کشورهای مختلف از ۲۰۲۲ تا ۲۰۳۲، تایوان در زمینه تولید تراشههای با فناوری نود ۱۰ تا ۲۲ نانومتر در سال ۲۰۲۲ با ۴۰ درصد در صدر قرار داشت و ایالات متحده با ۲۸ درصد در رتبه بعدی بود. همچنین، در همان سال، تایوان ۳۰ درصد از تراشههای با لیتوگرافی ۲۸ نانومتر و قدیمیتر را تولید کرد و چین با ۳۳ درصد در رتبه نخست قرار گرفت. بدین ترتیب، تایوان بیشترین سهم بازار تراشهسازی جهان را به خود اختصاص داد.
پیشبینی میشود که ایالات متحده بهدلیل حمایت از تولیدکنندگان تراشه مانند اینتل، TSMC و سامسونگ برای احداث کارخانههای پیشرفته در خاک این کشور، تا سال ۲۰۳۲ سهم قابل توجهی از بازار تراشههای زیر ۱۰ نانومتر جهان را به دست آورد و بتواند ۲۸ درصد از این بازار را ازآن خود کند. با این حال، تایوان با ۴۷ درصد همچنان پیشتاز باقی خواهد ماند.
یانگ گوانگلی، مدیر مرکز تحقیقات انجمن کشورهای جنوبشرق آسیا در مؤسسه تحقیقات اقتصادی چین، میگوید: «TSMC با انتخاب یک زمینه کم رقابت، توانست از یک شرکت کوچک به یک غول بزرگ تبدیل شود. در دهه ۱۹۹۰، سیستم تقسیم سود سهام در بورس تایوان موجب بازگشت افراد مهاجر و تربیت استعدادهای محلی در مؤسسه تحقیقات صنعتی شد و به پیشرفت صنعت نیمهرساناها شتاب بخشید.»
TSMC برنامهریزی کرده است که تولید انبوه مبتنیبر نود N2 (زیر ۲ نانومتر) را در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ آغاز کند. یانگ روئیلین، مدیر مرکز استراتژی بینالمللی در مؤسسه تحقیقات فناوری صنعتی تایوان، میگوید: «انتظار میرود که TSMC و صنعت نیمههادی تایوان تا حدود سال ۲۰۳۲ جایگاه برتر خود را در فناوری زیر ۱۰ نانومتر حفظ کنند.»
عوامل جغرافیایی تأثیر قابلتوجهی بر صنعت تراشهسازی تایوان داشتهاند. از یک سو، تنشهای منطقهای موجب آسیبپذیری اقتصادی و اجتماعی شدهاند و از سوی دیگر، تلاشهای آمریکا برای تمرکززدایی صنعت نیمههادی از آسیا و جذب شرکتهای تولیدکنندهای مانند TSMC به احداث کارخانه در خاک این کشور، ریسکهای مهمی برای رهبری تایوان به شمار میروند.
اگر علاقهمند دنیای تکنولوژی هستید حتما شبکههای اجتماعی فیسیت را در اینستاگرام، تلگرام، روبیکا، توییتر و آپارات را دنبال کنید.
منبع خبر: technews.tw
ثبت نظر