وزیر ارتباطات: تولید صفر تا صد گوشی در کشور غیرممکن است

آذری جهرمی

به تازگی اخباری دربارهی عرضه گوشیهای ایرانی با نام ویرا و تحت برند صاایران منتشر شده که شابهت زیادی با گوشیهای چینی برند Ulefone دارند. حالا توضیح داده شده است که این گوشیها به صورت CKD و SKD وارد ایران شده و نهایتا سرهم بندی خواهند شد.

در آخرین روزهای شهریورماه بود که مدیرعامل شاتل ضمن انتشار مشخصات و چند تصویر از دو گوشی، اعلام کرد که صاایران دو گوشی ایرانی را معرفی و راهی بازار خواهد کرد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در تاریخ 24 شهریورماه اعلام کرده بود که سری اول گوشی‌های ساخت ایران صاایران آماده شده است که نام ویرا به آن‌ها نسبت داده می‌شد.

در همان ابتدا، بسیاری از کاربران متوجه شباهت عجیب این گوشی‌ها با گوشی‌های برند Ulefone شدند. حالا اما ایرانسل به عنوان طرف اصلی در ساخت و عرضه‌ی این گوشی‌ها، به این سوالات و ابهامات پاسخ داده است. درواقع قرار است تا گوشی‌های ایرانی صاایران توسط ایرانسل به صورت باندلیگ و با همکاری پست بانک، به صورت قسطی به کاربران ایرانسل فروخته شود. در خصوص کپی بودن این گوشی‌ها ایرانسل صبح امروز و در جریان مراسم افتتاحیه مرکز تماس مشتریان برای ناشنوایان، چنین توضیح داد:

در حال حاضر این گوشی‌ها به طور SKD یا CKD به ایران می‌آیند.

-

درواقع قرار است که قطعات این گوشی‌ها وارد کشور شده و سپس در داخل مونتاژ شوند. البته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی هم در مصاحبه‌ای این موضوع را تایید کرده است. آذری جهرمی در این خصوص توضیح داده است که تولید صفر تا صد گوشی در کشور غیرممکن است. وی در این خصوص چنین توضیح داده است:

من هم این ماجرا را در شبکه‌های مجازی دیدم. اینکه تولید صفر تا صد گوشی را خودمان در کشور داشته باشیم در حال حاضر ممکن نیست. در ابتدای راه، طبیعی است که با مدل‌های SKD و CKD آغاز کنند و به مراحل بعدی برسند. اگر این شرکت‌ها با یک شرکت خارجی به تفاهم رسیده باشند که خط تولید را در داخل کشور راه‌اندازی کنند؛ این کار برای فاز اول مثبت است و باید شکل بگیرد.

-

عکس‌های نسبت داده شده به گوشی‌های صاایران.jpg
عکس‌های نسبت داده شده به گوشی‌های صاایران -

CKD و SKD چیست؟

احتمالا این سوال برای شما هم پیش آمده که وارد شدن این گوشی‌ها به صورت CKD و SKD به چه معناست. CKD یعنی قطعات کاملا منفصل مخفف عبارت Completely Knocked Down است و بسته‌ای کامل شامل تمام قطعاتی است که برای تولید گوشی یا خودرو و... باید اسمبل شود.

SKD هم به معنای قطعات نیمه کامل است که مخفف عبارت Semi Knocked Down است. این قطعات نیمه سوار شده یا قطعاتی که منتاژ اولیه شده‌اند، پس از ورود به کشور، مونتاژ نهایی روی آن‌ها صورت می‌گیرد.

اخبار مرتبط:

­صاایران دو گوشی ساخت ایران را راهی بازار می‌کند

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: دیجیاتو


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر