کمپانی کوالکام هر سال از تراشه پرچمدار خود رونمایی میکند و چند ماه بعد از نسخه بهروز شده این پردازنده پرده برمیدارد. اما امسال قرار است که خیلی زودتر شاهد رونمایی از نسخه پلاس این پردازنده باشیم. یکی از افشاگران، در صحبتهایش گفته که تا حد زیادی میتوانیم به تفاوت اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس نسبت به مدل استاندارد بپردازیم.
این افشاگر اعلام کرده که در ماه ژوئن قرار است شاهد رونمایی از نسخه جدید باشیم. این یعنی اینکه امسالکوالکام عجله دارد تا از تراشه جدید خود رونمایی کند تا اولین گوشیهای مبتنی بر آن هم در ماه ژوئن از راه برسند. در رابطه با عملکرد هم این افشاگر مدعی شده که نسبت به مدل استاندارد حدود ۱۰ درصد عملکرد بهتری را ارائه میکند.
مدتی قبل یکی از خبرگزاریهای کرهای گزارش داد که اواخر ماه ژوئن یا اوایل ژوئیه (اواسط تیر ماه) اولین گوشی مبتنی بر اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس به دست کاربران میرسد. اگرچه در این گزارش به نام گوشی اشارهای نشده، ولی گفته شده که کاربران چینی زودتر از کاربران سایر کشورها به این گوشی دست پیدا میکنند. این یعنی یکی از شرکتهای چینی زودتر از رقبا گوشی مبتنی بر اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس را معرفی خواهد کرد. طبق برخی شایعههای مطرح شده، به نظر میرسد در همین محدودهی زمانی شاهد رونمایی از وانپلاس ۱۰ اولترا خواهیم بود. اما از طرف دیگر همین شایعهها میگویند که گوشی جدید از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ استفاده میکند و خبری از مدل پلاس این تراشه نخواهد بود.
در همین رابطه باید به تلاش مدیاتک برای عرضهی مدل سریعتر تراشهی دایمنسیتی ۹۰۰۰ برای رقابت با اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پلاس اشاره کنیم. در حال حاضر دایمنسیتی ۹۰۰۰ در زمینهی پردازنده رقیب بسیار قدرتمندی برای تراشهی پرچمدار کوالکام محسوب میشود. باید خاطرنشان کنیم این تراشه توسط TSMC تولید شده ولی سامسونگ سازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ محسوب میشود. در این میان عملکرد ضعیف سامسونگ برای تولید این تراشه با انتقاد مدیران کوالکام روبهرو شده است. برخی کارشناسان بر این باور هستند که مشکلاتی نظیر داغ شدن بیش از حد این تراشه تا حد زیادی به نحوهی ساخته شدن آن در کارخانههای سامسونگ برمیگردد. به نظر میرسد مدیران کوالکام هم بر این باور هستند و در نتیجه تولید مدل پلاس این تراشه به شرکت تایوانی TSMC واگذار شده است.
حالا که مدل پلاس اسنپدراگون ۸ نسل ۱ قرار است توسط TSMC ساخته شود، بدون شک به غیر از بهبود عملکرد وعده داده شده، در زمینهی حرارت و مصرف انرژی هم عملکرد بهتری ارائه میکند. باید یادآوری کنیم که در کل TSMC در زمینهی تولید تراشهها بهترین عملکرد را دارد و به همین خاطر اپل سالهاست تولید تراشههای خود را به این شرکت واگذار کرده است.
در رابطه با ویژگیهای مدل پلاس دایمنسیتی ۹۰۰۰ هنوز گزارش موثقی منتشر نشده است. در حال حاضر دایمنسیتی ۹۰۰۰ از یک هستهی قدرتمند Cortex-X2 با فرکانس ۳٫۰۵ گیگاهرتز بهره میبرد. برخی شایعها هم از تعبیهی همین هسته ولی با سرعت ۳٫۲۰ گیگاهرتز در مدل پلاس خبر دادهاند. با این حال کوالکام در زمینهی پردازندهی گرافیکی همچنان فاصلهی زیادی از مدیاتک دارد و باید ببینیم آیا پردازندهی گرافیکی موجود در این تراشهی جدید مدیاتک میتواند فاصلهی خود را از جدیدترین تراشهی اسنپدراگون کم کند یا نه. در هر صورت رقابت شرکتها بر سر ساخت تراشههای بهتر خبر خوبی برای کاربران محسوب میشود زیرا در نهایت همین رقابت منجر به کاهش قیمت تراشههای جدید و بهبود کیفیت آنها خواهد شد.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: notebookcheck
ثبت نظر