اطلاعات ارسال شده از اندروید به گوگل ۲۰ برابر بیشتر از iOS به اپل است

Untitled-1.jpg

در کالج Trinity در شهر دوبلین، پروفسور علوم پزشکی، تحقیق‌هایی را انجام داده که بنا به آن به طور معمولی و عادی، یک گوشی اندرویدی 20 برابر اطلاعات بیشتری را از کاربران جمع آوری می‌کند تا یک گوشی آیفون.

در کالج Trinity در شهر دوبلین، پروفسور علوم پزشکی، تحقیق‌هایی را انجام داده که بنا به آن به طور معمولی و عادی، یک گوشی اندرویدی 20 برابر اطلاعات بیشتری را از کاربران جمع آوری می‌کند تا یک گوشی آیفون.

تحقیقات صورت گرفته به نام Doug Leith ثبت شده است که این شخص در بخش مدیریت سیستم‌های کامپیوتری کالج Trinity فعالیت می‌کند. او گفته است که به طور قطع هر دو دستگاه اندرویدی و IOS به شکل پیوسته، اطلاعات کاربران را جمع‌آوری می‌کنند و به شرکت‌هایی نظیر اپل و گوگل تحویل می‌دهند.

این اطلاعات که جمع‌آوری می‌شود شامل اطلاعات مختلفی از قرار دادن سیم کارت در تلفن همراه تا ارتباط بخش‌های سخت‌افزاری و حتی برخی اپلیکیشن‌ها است. البته باید به این نکته نیز اشره کنیم که این سرقت اطلاعات در زمانی انجام می‌شود که کاربران به قسمت حریم خصوصی خود در بخش تنطیمات مراجعه نکرده باشند و گزینه شرکت در جمع‌آوری اطلاعات را روشن نکرده باشند. این موضوع نیز مهم است که به طور معمول این جمع‌آوری اطلاعات انجام می‌شود حتی در زمان‌هایی که گوشی یا همان دستگاه شما بدون استفاده است.

اطلاعاتی که در این گزارش منتشر شده، به سیستم‌عامل ios اشاره دارد که اطلاعات جمع‌آوری شده معمولی آن شامل اطلاعات مربوط به IMEI، شماره سریال دستگاه، شماره سریال سیم کارت، شماره‌ی تلفن همراه، آیدی دستگاه شامل UDID و آیدی مربوط به تبلیغات، مکان، کوکی‌ها، آدرس‌های IP محلی دستگاه و مک آدرس‌های استفاده شده در شبکه‌ی Wi-Fi اطراف گوشی شما است.

البته باید اشاره کنیم که گوشیهای اندرویدی هم همین اطلاعات را در بالا به آن اشاره کنیم، در دسترس شرکتهای مورد نظرشان قرار میدهند. با این حال برای یک گوشی اندرویدی باید مواردی مانند مک آدرس دستگاه در شبکه‌ی Wi-Fi اما بدون در نظر گرفت مکان دستگاه، آدرس‌های IP محلی و مک آدرس‌های استفاده شده در شبکه‌ی Wi-Fi موجود در اطراف گوشی شما را هم به لیست اطلاعات منتشر شده اضافه کنیم.

بنا به گزارش Leith در تحقیق انجام شده‌ مشخص است که حجم اطلاعات ارسالی در اندروید و iOS متفاوت است. درواقع در زمان راه‌اندازی یک گوشی اندرویدی این گوشی در حدود ۱مگابایت اطلاعات را به گوگل ارسال می‌کند، در مقابل یک گوشی آیف.م در زمان راه‌اندازی در حدود ۴۲ کیلوبایت اطلاعات را ارسال می‌کند.

android-vs-ios-2.jpg
-

جالب است بدانید که حتی در زمان عدم استفاده از گوشی، دستگاه اندرویدی در هر 12 ساعت، 1 مگابایت اطلاعات را به گوگل می‌فرستند اما حجم اطلاعات ارسال در گوشی‌های آیفون کمتر بوده و در همین مدت زمان، تنها 52 کیلوبایت است.اگر به یک دستگاه واحد نگاه کنیم، تفاوت بین این حجم اطلاعات ارسال چندان زیاد نیست اما بهتر است دید کلان داشته باشید. درواقع در آمریکا تخمین زده می‌شود که در هر 12 ساعت حدود 1.3 ترابایت اطلاعات از سمت گوشی‌های کاربران برای گوگل ارسال می‌شود که این حجم اطلاعات اصلاً قابل چشم پوشی نیست. در مقام مقایسه باید بگوییم که اپل در همین بازه‌ی زمانی، حدود 5.8 گیگابایت اطلاعات به سمت اپل فرستاده می‌شود و اینجاست که تفاوت فاحش به چشم می‌آید.

برای انجام شدن این تحقیق که نتایج درستی به ما ارائه شود Leith بعد از ریست کردن تلفن‌ همراه به تنظیمات کارخانه و راه اندازی گوشی‌ شروع به اندازه‌گیری اطلاعات جمع‌آوری شده کرد. او در این مدت برای جمع‌آوری اطلاعات بهتر کارهایی مانند گذاشتن و خارج کردن سیم کارت از گوشی، زمان‌های عدم استفاده از گوشی، در زمان مشاهده‌ی تنظیمات نمایشگر، زمان خاموش و روشن کردن موقعیت مکانی گوشی و در نهایت در زمانی که کاربر وارد اکانت خود در اپ استور موجود بر روی گوشی می‌شود، را انجام داده است.

در این گزارش گفته شده که نماینده گوشی‌های اندرویدی گوگل پیکسل ۲ با سیستم عامل اندروید ۱۰ بوده تا توانسته این اطلاعات را جمع‌اوری کند اما در رابطه با نماینده سیستم‌عامل IOS چیزی گفته نشده و این گوشی آیفون نامعلوم است، اما نسخه این سیستم‌عامل iOS 13.6.1 جیلبرک شده اعلام شده است.

بعد از انتشار این گزارش گوگل نسبت به آن واکنش نشان داده و اعلام کرده است که روشی که این فرد برای اندازه‌گیری اطلاعات جمع‌آوری شده، استفاده کرده است، از پایه غلط و اشتباه است. . گوگل همچنین می‌گوید که جمع‌آوری اطلاعات بخش از عملکرد اصلی هر گوشی متصل به اینترنت است.

در همین رابطه سخنگوی کمپانی گوگل در میان برخی اصحاب رسانه صحبت کرده و گفته است که این کارهایی که Leith انجام داده فقط اتفاقاتی که در پس زمینه‌ی گوشی در حال اتفاق است را به چالش کشیده. او در ادامه گفته که این تحقیق در اندازه‌گیری اطلاعاتی مانند UDP یا QUIC موفق عمل نکرده است.

android-ios.jpg
-

سخنگوی گوگل درباره‌ی این تحقیق صورت گرفته گفت:

ایرادهای بسیاری در روش‌هایی که استفاده شده است دیده می‌شود و کلا این راه و روش جمع اوری اطلاعات نیست و ادعای مطرح شده که دستگاه‌های اندرویدی با 20 برابر اطلاعات بیشتری را نسبت به گوشی‌های آیفون جمع‌آوری می‌کنند، از پایه اشتباه و با آن مخالفت می‌کنیم.

او در ادامه گفت که این تحقیق بر نحوه عملکرد گوشی هوشمند اشاره دارد؛ که این روزها در بیشتر خودروهای هوشمند نیز اطلاعاتی مختلفی را درباره‌ی اجزای خودرو، وضعیت کارکردن آن‌ها از لحاظ ایمنی و برنامه‌ی زمانی برای سرویس به شرکت‌های سازنده‌ی خودرو ارسال می‌کنند. این فعالیت برای گوشی‌های هوشمند نیز مشابه است و باید این روند انجام شود.

در ادامه نیز گفته شده که اطلاعات جمع‌آوری شده به شرکت‌های سازنده کمک می‌کند که بدانند یک گوشی به‌روز است یا که خیر، خدمات ارائه شده همان‌گونه که باید کار می‌کنند یا که خیر، گوشی کاربر به‌درستی و با امنیت در حال کار است یا که خیر؛ حتی می‌توان گفت که این جمع آوری اطلاعات یکی از قابلیت‌های سیستم عامل iOS یا اندروید است.

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: Appleinsider

پویان معصومی.jpg

پویان معصومی - کارشناس تولید محتوا

نویسندگی در حوزه تکنولوژی یکی از تفریحات و علاقه مندی‌های من به عنوان یک فارغ التحصیل رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار است که به کار اصلی بنده تبدیل شده و تولید محتوا را به صورت ویژه‌ای دنبال می‌کنم.

اگر پیشنهاد یا انتقادی داشتی با من در ارتباط باش.



حتما در اینستاگرام من را دنبال کنید.


1 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

فرامرز

یک‌شنبه, 15 فروردین 1400

همه شرکت ها در حال جاسوسی

پاسخ

ثبت نظر