آگاهانه لپ تاپ بخرید، یک نقشه‌ی کامل برای خرید لپ تاپ

laptop راهنمای خرید.jpg

اگر قصد خرید یک لپ تاپ مناسب برای کاربردهای متفاوتی مانند دانشجویی، دانش آموزی، انجام کارهای گرافیکی و مالتی مدیا و یا لپ تاپ گیمینگ را دارید، این راهنمای خرید را از دست ندهید.

هنگام خرید کالاهای دیجیتال مانند لپ تاپ با وجود بالا رفتن شدید قیمت‌ها، باید تمام جوانب در را در نظر بگیرید و مطمئن شوید محصولی را خریداری می‌کنید که تا چندین سال، به راحتی از پس نیازهایتان برمی‌آید. از این رو در فروشگاه اینترنتی شهرفافا، یک نقشه‌ی راه کامل برای خرید لپ تاپ از انواع دسته بندی‌ها را برای شما آماده کرده‌ایم تا به راحتی بتوانید بهترین لپ تاپی که مناسب نیازتان است را انتخاب کنید.

لپ تاپ خانگی و دانش آموزی

برای مصارف خانگی و دانش آموزی، لپتاپ‌هایی با حداقل سخت افزار هم جوابگوی نیاز شما است. این کالاها که مقرون به صرفه‌ترین لپتاپ‌های بازار هستند، هیچ نیازی به کارت گرافیک مجزا ندارند و همان گرافیک آنبرد برای انجام امور، روی آن‌ها کفایت می‌کند. پردازنده‌ی به کار رفته در این دسته بندی از محصولات، معمولاً پردازنده‌های celeron و pentium و Core i3 اینتل و نهایتا پردازنده‌ی Core i5 اینتل یا پردازنده‌های سری A9 و A6 ای ام دی و رایزن 3 و 5 است. از آنجایی که معمولاً قرار نیست لپ تاپ‌های خانگی و دانش آموزی برای طولانی مدت و در دفعات زیاد حمل شوند، روی کاهش وزن این لپتاپ‌ها کار نشده است و معمولاً با دستگاه‌هایی مواجه هستیم که بالای 2 کیلو گرم وزن دارند. برای این دسته بندی از محصولات، 4 گیگابایت رم کفایت می‌کند اما اگر می‌خواهید برای چندین سال از آن استفاده کنید، می‌توانید به لپتاپ‌هایی با 8 گیگابایت رم هم فکر کنید. البته در نظر داشته باشید که می‌توان حافظه ی رم اغلب لپتاپ‌ها را ارتقا داد، بنابراین خرید کالایی با 4 گیگابایت رم گزینه ی مناسبی است.

همانطور که از نام این دسته بندی مشخص است، لپ تاپ خانگی و دانش آموزی، تنها برای انجام امور روزانه، وبگردی، استفاده از نرم افزارهای نه‌چندان سنگین مانند ورد و... کاربرد دارد. بنابراین انتظار اجرای بازی روی این دستگاه را نداشته باشید.

نیازمندی‌های یک لپ تاپ دانشجویی

هنگام خرید لپ تاپ دانشجویی، در نظر داشته باشید که پردازنده‌های celeron و پنتیوم واقعا جوابگو نیست. بنابراین در شرایط کنونی، یک لپ تاپ دانشجویی مناسب که خیالتان را از بابت چند سال کار کردن راحت می‌کند، باید حداقل از پردازنده‌ی Core i3 اینتل بهره ببرد اما فراموش نکنید که این حداقل انتخاب است. پیشنهاد ما برای خرید لپ تاپ دانشجویی این است که به سراغ لپتاپ‌هایی با پردازنده‌ی Core i5 سری U بروید که نه تنها از پس کارهای روزمره و معمولی یک دانشجو برمی‌آید، بلکه توانایی اجرای برنامه‌های سنگین‌تری مانند نرم افزارهای ویرایش عکس را دارد. ضمناً 4 تا 8 گیگابایت رم برای یک لپ تاپ دانشجویی مناسب است اما 8 گیگابایت رم انتخاب معقولانه‌تری است.

از طرفی به این دلیل که دانشجو نیاز دارد دائماً لپ تاپ را با خود حمل کند، وزن آن اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند. بنابراین لپتاپ‌هایی با وزن زیر 2 کیلوگرم، بهترین گزینه برای یک لپ تاپ دانشجویی به حساب می‌آیند.

لپ تاپ دانشجویی و دانش آموزی ایسوس X540BA.jpg
لپ تاپ دانشجویی و دانش آموزی ایسوس X540BA -

لپ تاپ‌های مناسب گرافیست‌ها و کارهای Multimedia

اگر از نرم افزارهایی مانند فتوشاپ 3D Max روی لپتاپ استفاده می‌کنید، بدون شک لحظات طاقت فرسایی که باید منتظر باز شدن پروژه باشید یا زمانی که نرم افزار هنگ می‌کند را بهتر از هر کسی لمس می‌کنید. دلیل همه‌ی این موارد این است که لپتاپ شما به اندازه‌ی کافی برای انجام کارهای مالتی مدیا و طراحی قوی نیست.

در واقع اگر قصد خرید لپ تاپ مناسب برای کارهای Multimedia و گرافیکی را دارید، باید قبل از هر چیزی به پردازنده و کارت گرافیک آن دقت کنید. این لپتاپ‌ها باید حداقل از پردازنده‌ی Core i7 اینتل یا پردازنده‌های AMD رایزن 3 و 4 سری H بهره ببرند. از طرفی به هیچ عنوان به سراغ دستگاه‌هایی که تنها دارای کارت گرافیک آنبرد هستند، نروید. برای لپ تاپ‌های مناسب کار Multimedia، گرافیک‌های میانرده مانند کارت گرافیک انویدیا GeForce GTX1050 یا GeForce MX330 و یا کارت گرافیک ای ام دی سری RX جوابگوی نیاز شما خواهد بود. با این حال کارت گرافیک‌های قدرتمندتر و جدیدتر، خیالتان را راحت می‌کند که تا سال‌ها نیازی به ارتقای سیستم نخواهید داشت. ضمناً برای کارهای گرافیکی و مالتی مدیا، خرید لپ تاپ هایی با حداقل 8 گیگابایت رم توصیه می‌شود.

از آنجایی که اغلب نرم افزارهای مالتی مدیا و گرافیکی، دارای منوهایی شلوغ و پر از آیکون هستند، بنابراین اندازه نمایشگر هم اهمیت پیدا می‌کند. لپ تاپ‌های Multimedia و مناسب گرافیست‌ها، در بهترین حالت باید دارای نمایشگر 15 اینچی با رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل باشند. با این حال گاهی این نمایشگر هم کفایت نمی‌کند، که پیشنهاد ما استفاده از یک مانیتور مجزا در کنار لپتاپ است.

بدون شک می‌دانید که سرعت حافظه‌های SSD به مراتب بالاتر از هارد است اما قیمت SSD بیشتر است. با این حال در مورد لپتاپ‌های مناسب این دسته بندی، میزان حافظه اهمیت بیشتری دارد اما نمی‌توان از سرعت SSD هم صرف نظر کرد. بنابراین بهتر است لپتاپ‌هایی را انتخاب کنید که ترکیبی از هر دو حافظه را داشته باشد. ترجیحاً این سیستم‌ها باید دارای حداقل 500 گیگابایت تا 1 ترابایت هارد HDD باشند و از حافظه SSD هم بهره ببرند.

نکات کلیدی در خرید لپ تاپ گیمینگ

قدرتمندترین لپتاپ‌ها، لپ تاپ‌های گیمینگ هستند که به طبع قیمت بالایی هم دارند. اگر قصد خرید لپ تاپ‌ گیمینگ را دارید، به عنوان مهم‌ترین نکته باید به کارت گرافیک آن توجه کنید. در حال حاضر بهترین کارت گرافیک برای این دسته از محصولات، کارت گرافیک‌های انویدیا GeForce GTX یا RTX از سری 20 یا کارت گرافیک‌های Radeon RX سری 5000M هستند. در واقع اگر می‌خواهید لپ تاپ گیمینگ شما توانایی اجرای جدیدترین بازی‌ها با بالاترین تنظیمات را داشته باشد باید به سراغ لپتاپ‌هایی با کارت گرافیک RTX 2070 و RTX 2080 بروید اما در حال حاضر یکی از بهترین و خوش قیمت‌ترین کارت گرافیک‌های به کار رفته در لپ تاپ‌های گیمینگ موجود در بازار ایران، که به خوبی از پس اجرای بازی‌ها با کیفیت مطلوب برمی‌آید، کارت گرافیک‌ GTX 1660Ti است.

یک لپ تاپ گیمینگ برای اینکه بتواند به خوبی از حداکثر توانایی کارت گرافیک بهره ببرد، باید دارای پردازنده‌ای قدرتمند باشد که از جمله پردازنده‌های مناسب برای این دسته بندی از لپ تاپ‌ها، می‌توانیم به پردازنده Core i7 اینتل یا Core i5 سری H و یا پردازنده‌های رایزن سری 3000 و 4000 اشاره کنیم. حداقل 16 گیگابایت رم برای یک لپ تاپ گیمینگ کافی به نظر می‌‎‌رسد.

اگر قصد خرید لپ تاپ گیمینگ مقرون به صرفه را دارید، بهره بردن از 1 ترابایت HDD ضروری است اما فراموش نکنید که این لپتاپ ها باید حتما از حافظه ی SSD هم بهره ببرند. البته در حال حاضر اغلب لپتاپ‌های گیمینگ با SSD راهی بازار میشود تا سرعت بالایی را در اختیار کاربر قرار دهند. در ضمن معمولاً لپ تاپ‌های گیمینگ از نمایشگرهایی با اندازه 15 تا 17 اینچ با رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل بهره می‌برند. رفرش ریت مناسب برای نمایشگر این دسته از محصولات هم بین 60 تا 240 هرتز است. با این حال فراموش نکنید که این دسته از محصولات معمولاً وزن پایینی ندارند و انتظار لپتاپی زیر 2 کیلوگرم از این دسته کالا، انتظار نا به جایی است.

خرید لپ تاپ گیمینگ و حرفه ای از فروشگاه اینترنتی شهر فافا

لپ تاپ‌های گیمینگ MSI.jpg
لپ تاپ‌های گیمینگ MSI -

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: فیسیت


6 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

محمد

سه‌شنبه, 06 آبان 1399

با عرض سلام. بسیار از مقاله مفیدتان سپاسگزارم. به نظرتان لپ تاپ مناسب برای دانشجویان پزشکی که حداقل هفت سال باید عمر کند و در عین حال سریع، سبک و مناسب کارهای تحیقاتی گوناگون باشد،چه ویژگی هایی باید داشته باشد و در صورت امکان از کدام شرکت سازنده باشد بهتر است؟(با در نظر گرفتن قیمت مناسب)
بسیار ممنونم.

پاسخ

خدیجه زارعپور

پنج‌شنبه, 22 آبان 1399

سلام دوست عزیز، دربارهی لپ تاپ های مناسب دانشجویان در مطلب توضیح داده شده. اما به هر ترتیب: لپ تاپهایی که ترجیحا پردازنده ی core i5 سری u اینتل و یا AMD Ryzen سری 3000 داشته باشن، حداقل 8 گیگابایت رم ، حافظه ی SSD در کنار هارد هم گزینه ی مناسبی هست. وزن لپ تاپ باید پایین باشه که به سادگی قابل حمل باشه پس بهتره به سراغ اولترا بوک ها برید.
در خصوص برند، اگر قیمت براتون حرف اول رو میزنه، لنوو قیمت مناسبی داره اما تجربه ی شخصی من نشون میده که خرابی بالایی دارن. ایسر برند مناسبی هست. ایسوس و هواوی هم محصولات خوبی دارن. در کل هر زمانی که لپ تاپ رو انتخاب کردید، سری به بررسی های ویدئویی اون در یوتیوب بزنید و مشخصا تحقیق کنید که خرابی لپ تاپ و ایرادتی که حین استفاده کاربرا باهاش مواجه شدن چی هست تا بتونید تصمیم بهتری بگیرید.
به عنوان پیشنهاد هواوی میت بوک D15 یک انتخاب مناسب هست. البته در نظر داشته باشید که این لپ تاپ در دو سری در بازار وجود داره، یکی از پردازنده ی اینتل بهره میبرده، گرافیک مجزا داره و خب قیمت بیشتری داره. مدل دیگه ای هم هست که پردازنده یamd داره و به گرافیک آنبرد اکتفا کرده و قیمت مناسب تری داره

موفق باشید

معصومی

چهارشنبه, 21 آبان 1399

به فکر منافع خود هستید و متاسفانه حاضر به پاسخگویی به یک سوال به صورت رایگان نمی شوید.(سوال بالا)

پاسخ

PoisoN

شنبه, 24 آبان 1399

آگاهانه عنوان بزنید.. یک نقشه کامل برای جذب بازدید :))

پاسخ

اما

شنبه, 29 خرداد 1400

اواخر آبان پارسال بود که بعد از قبولی دانشگاهم کلی دنبال اطلاعات برای خرید لپ تاپ می گشتم اما متاسفانه توی سایت های فارسی هیچی پیدا نکردم بخاطر همین از یوتیوب کمک گرفتم، خوشحالم که الان بعد از مطالعه این مقاله باز هم متوجه شدم که انتخابم درست بوده
من لپ تاپ asus x543u رو انتخاب کردم دوستان واقعا برای نیاز یک دانشجو عالیه

پاسخ

سینا دانش

یک‌شنبه, 30 خرداد 1400

بسیارمطلب خوبی بود
کوتاه و مختصر و مفید دوستان توقع بیجا دارن از یک مطلب اموزنده

پاسخ

ثبت نظر