سوئیچ چیست، چه کاربرد و چه انواعی دارد؟

سوئیچ شبکه (2).jpg

اگر به شبکه علاقه دارید باید بدانید که یکی از اصلی‌ترین اجزا و تجهیزات شبکه، سوئیچ‌ها هستند. در این مطلب درباره‌‎ی سوئیچ‌ها، انواع آن‌ها و کاربردشان کمی صحبت خواهیم کرد.

اگر به شبکه علاقه دارید باید بدانید که یکی از اصلی‌ترین اجزا و تجهیزات شبکه، سوئیچ‌ها هستند. در این مطلب درباره‌‎ی سوئیچ‌ها، انواع آن‌ها و کاربردشان کمی صحبت خواهیم کرد؟

سوییچ چیست و چه تفاوتی با هاب دارد؟

یکی از مهم‌ترین تجهیزاتی که در شبکه استفاده می‌شود، سوئیچ است. سوئیچ در اصل دستگاهی فیزیکی است که با استفاده از MAC address، کامپیوترها و دستگاه‌های درون شبکه را به هم متصل می‌کند. با استفاده از سوئیچ می‌توان یک شبکه LAN را راه‌اندازی کرد.

شاید این سوال برای شما هم پیش بیاید که چرا برای ساخت یک شبکه محلی، از دستگاهی مانند هاب استفاده نمی‌کنیم؟ باید بگوییم که هاب بسته‌هایی که دریافت می‌کند را روی تمامی پورت‌های خود، به جز پورتی که بسته را از آن دریافت کرده است، انتقال می‌دهد. حال مقصد بسته دریافتی رو مورد استفاده قرار می‌دهد و سایر دستگاه‌ها، بسته را دور می‌اندازند. مشکل اینجاست که پهنای باند به صورت غیرضروری در حال مصرف است. مشکل از جایی پیش می‌آید که هاب نمی‌تواند مک آدرس مقصد را تشخیص دهد.

سوئیچ اما مک آدرس تک تک دستگاه‌ها را می‌شناسد و بسته‌ها را مستقیماً به همان مقصد مورد نظر ارسال می‌کند. از این رو ترافیک شبکه به شدت کاهش پیدا می‌کند.

انواع سوئیچ‌های شبکه

سوئیچ‌های شبکه به طور کلی دارای دو دسته بندی هستند، سوئیچ‌های مدیریتی و غیر مدیریتی. هر یک از این سوئیچ‌ها برای کار خاصی مناسب هستند که در ادامه به توضیح هر یک از این نوع سوئیچ می‌پردازیم.

سوییچ‌های غیر مدیریتی (Unmanaged switch)

کار کردن با این نوع سوئیچ‌ها بسیار ساده است. درواقع به این سوئیچ‌ها Plug and Play می‌گویند به طوری که برای راه‌اندازی یک شبکه، کافی است سیستم‌ها، پرینتر و… را با استفاده از کابل شبکه، به سوئیچ وصل کنید و کار تمام است و حالا شبکه شما به صورت کامل ایجاد شده و ارتباط بین اجزای شبکه برقرار است.

این دسته از سوئیچهای شبکه بیشتر برای ادارات و کسب و کارهای کوچک کاربرد دارد که مفاهیم مدیریتی مانند VLAN بندی و… در آن معنایی ندارد. مزیت این نوع سوئیچ‌ها، سادگی استفاده (به دلیل Plug and Play بودن) و عدم نیاز به تنظیم است.

از نظر امنیتی، سوئیچ‌های غیر مدیریتی، تمامی اصول و پایه‎‌های امنیتی را دارند. به عنوان آخرین نکته، باید اشاره کنیم که سوئیچ‌های غیر مدیریتی در لایه 2 کار می‌کنند و به سوئیچ‌های لایه 2 معروفند.

سوییچ‌های مدیریتی (managed switch)

سوئیچ‌های مدیرتی امکان کنترل بیشتری را روی شبکه برای شما فراهم می‌کنند. از جمله قابلیت‌هایی که به واسطه‌ی این سوئیچ‌ها برای شما فراهم می‌شود می‌توانیم به کنترل ترافیک روی شبکه LAN، اولویت بندی کانال‌های خاص، ساخت VLANها و ایجاد LANهای کوچکتر و تفکیک شده‌ای که به افزایش امنیت و کنترل بیشتر روی LANها منجر خواهد شد. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که سوئیچ‌های مدیریتی ارائه می‌دهند، افزونگی است که به بازیابی داده‌ها هنگام خرابی، کمک می‌کنند. از جمله مزایای دیگر سوئیچ‌های مدیریتی می‌توانیم به امکان مشکل یابی از راه دور اشاره کنیم. سوئیچ‌های مدیریتی در داخل اتاق سرور شبکه‌های بزرگ با پهنای باند زیاد و برای شرکت‌ها و ادارات بزرگ با تعداد زیادی دستگاه و همچنین برای مواقعی که به موارد امنیتی خاصی نیاز داریم، کاربرد دارند.

سوئیچ‌های مدیریتی اما از نظر امنیتی مزایای بیشتری دارند که از جمله این مزایا می‌توانیم به توانایی نظارت و کنترل شبکه برای از بین بردن تهدیدات فعال، محافظت از داده‌ها و... اشاره کنیم. نهایتاً باید بدانید که سوئیچ‌های مدیریتی در لایه 3 کار می‌کنند و به سوئیچ‌های لایه 3 معروفند.

برندهای سوئیچ شبکه

تجهیزات شبکه در برندهای خاصی در بازار موجود هستند. از جمله برندهای سوئیچ‌های شبکه می‌توانیم به سیسکو، NETGEAR، TP-Link، دی لینک، تندا و... اشاره کنیم.

تعداد پورت‌های سوئیچ شبکه

سوئیچ‌ها معمولاً با تعداد پورت 8، 16، 24 و 48 در بازار موجود هستند و انتخاب بین تعداد پورت‌ها، به نیاز شما برمی‌گردد اما سوئیچ‌های 24 پورت معمولاٌ تقاضای بسیار بالایی دارند. برای نمونه اگر سوئیچ را برای ساخت یک شبکه محلی با 4 کامپیوتر، 1 پرینتر و یک اسکنر خریداری می‌کنید، یک سوئیچ 8 پورته برای نیاز شما کفایت می‌کند. این در حالی است که در شبکه‌های بزرگ باید به سراغ سوئیچ‌های 48 پورته بروید.

مطالب مرتبط:

چطور دو کامپیوتر را شبکه کنیم؟

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: faceit


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر