بررسی چالش‌های پیش روی پست پلاس، سرویس ارسال کالا با پهپاد

چالش‌های پیش روی سرویس پست پلاس

چند روز پیش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از پست پلاس، سرویس ارسال کالاهای پستی با استفاده از پهپاد رونمایی کرد اما چالش‌های پیش روی این سرویس چیست؟

سورپرایز وزیر ارتباطات بی شک یکی از جنجالی‌ترین خبرهای چند روز گذشته در حوزه فناوری اطلاعات در کشورمان است. درواقع عصر پنجشنبه، 21 آذرماه بود که پس از چند روز به چالش کشیدن کاربران، بالاخره آذری جهرمی از سرویس پست پلاس (پهپادی برای ارسال کالاهای پستی) به عنوان سورپرایزش رونمایی کرد.

آذری جهرمی هدف طرح سرویس پست پلاس را بهبود وضعیت آلودگی هوای شهرها و همچنین پوشش تمامی نقاط غیرقابل دسترس برای ارسال کالا، اعلام کرده بود. این سرویس اگرچه یک دستاورد بزرگ محسوب می‌شود اما تا کنون در سراسر دنیا چه تلاش‌های برای توسعه چنین سرویسی انجام شده است؟ چالش‌های پیش روی سرویس ارسال بسته‌های پستی با استفاده از پهپاد چیست؟ با فیسیت همراه باشید تا این مسائل را بررسی کنیم.

پست پلاس
پهپاد ⁧ پست پلاس در دست آذری جهرمی -

فلش بک؛ آمازون و اولین تلاش

با مطرح شدن سرویس پست پلاس، اولین چیزی که احتمالا به ذهن شما هم آمده است، سرویس ارسال پسته‌های آمازون با استفاده از پهپاد یا همان Amazon Prime Air است. جف بزوس، مدیرعامل آمازون، اولین بار در تاریخ 1 دسامبر سال 2013 درباره سرویس ارسال کالا با پهپاد صحبت‌هایی کرد و ایده‌هایی را مطرح کرد. نهایتا در سال 2016 بود که آمازون موفق شد این ایده را اجرایی کند و به این ترتیب بخش Amazon Prime Air را تاسیس کرد. اولین ارسال موفق که توسط این سرویس انجام شد، دقیقا در تاریخ 7 دسامبر 2016 بود و از تاریخ 15 دسامبر 2016 بود که اولین ارسال عمومی توسط این سرویس انجام شد.

آمازون در معرفی این سرویس توضیح داده است که هدفش از طراحی سرویس آمازون پرایم ایر، رسیدن کالاها به دست مشتریان، آن هم در کمتر از 30 دقیقه است. ضمنا پهپادهای این سرویس تنها قابلیت به مقصد رساندن بسته‌هایی به وزن 2.25 کیلوگرم را دارند.

البته آمازون در این بین در حوزه ارسال بسته با استفاده از پهپاد تنها نیست بلکه کمپانی‌های زیاد دیگر همچون آلفابت، اوبر، ایرباس، UPS و DHL هم از این سرویس استفاده می‌کنند.

آمازون پرایم ایر
سرویس آمازون پرایم ایر و پهپاد این شرکت -

چالش‌های پیش روی پهپادهای پست پلاس

ایمنی

اولین مشکلی که رابطه با ارسال بسته با استفاده از پهپاد وجود دارد، مسئله امنیت بسته و همچنین امنیت خود پهپادهاست. از یک طرف این نگرانی وجود دارد که کالاهایی که وزن زیادی داشته باشند، به سلامت به مقصد نرسند. از سوی دیگر احتمال هک شدن پهپادها وجود دارد، به طوری که علاوه بر سرقت پهپاد، بسته‌های کاربران هم دزدیده شود. از سوی دیگر امنیت خود پهپادها در میان است زیرا ممکن است به دلیل شیطنت و یا هر دلیل دیگری، سنگ و... به سمت پهپاد پرتاب شده و آن را دچار آسیب کند. حتی احتمال سقوط پهپاد به دنبال این ماجرا هم وجود دارد.

نحوه تحویل کالا

نحوه تحویل کالا خودش یک چالش مهم دیگر است. اگر به ویدیوهای منتشر شده از سیستم Amazon Prime Air نگاهی بیندازید، متوجه می‌شوید که پهپادهای این شرکت در حریم منزل مشتری به زمین می‌نشیند و کالا را تحویل می‌شود. حالا باید ببینیم که پست پلاس چه روشی را برای تحویل کالا پیش خواهد گرفت. در شرایط کنونی که شاهد آپارتمان‌های زیادی در سراسر کشور هستیم، چگونه پست پلاس این مسئله را حل خواهد کرد؟ آیا جایگاه اختصاصی برای تحویل کالا در نظر خواهد گرفت؟

چگونه این سرویس می‌تواند مطمئن شود که کالا دقیقا به دست گیرنده درستش رسیده است و... .

هزینه ارسال با پهپاد

بی شک ارسال کالا با استفاده از پهپاد هزینه بیشتری نسبت به روش ارسال کالا در شرایط حال حاضر را دارد. حالا باید ببینیم که شرکت پست چه تمهیداتی را خواهد اندیشید تا بتواند هزینه ارسال کالا با استفاده از پهپاد را به حداقل برساند.

پست پهپادی مجوز سازمان هواپیمایی را ندارد

گذشته از همه چالش‌هایی که تا به اینجا مطرح شد، یک مسئله مهم‌تر در مورد فعالیت پست پهپادی در ایران وجود دارد، در واقع روز گذشته بود که رئیس سازمان هواپیمایی اعلام کرد که پست پهپادی مجوز سازمان هوایی را ندارد.

گویا به تازگی نظارت بر فعالیت‌های پهپادی به سازمان هواپیمایی کشور سپرده شده است و این سازمان هم به افراد حقیقی و حقوقی اجازه فعالیت پهپادی را می‌دهد اما متقاضی باید در این سامانه، درخواست مجوز فعالیتش را ثبت کند.

در آخر رئیس سازمان هواپیمایی توضیح داده است که شرکت پست برای فعالیت پهپادی در سیستم مذکور درخواستی را ثبت نکرده است:

با توجه به اینکه سامانه صدور مجوز فعالیت پهپادی به تازگی راه اندازی شده، تا کنون درخواستی از سوی شرکت پست برای اخذ مجوز «پست پهپادی» نداشته ایم.

-

اگرچه پست پلاس آن سورپرایزی نبود که کاربران انتظار داشتند و با وجود همه چالش‌ها و مشکلات، دستیابی به این تکنولوژی قابل تقدیر است. نظر شما در این خصوص چیست؟ از نظر شما چالش‌های پیش روی این سرویس چیست؟

ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام همراهی کنید.

منبع خبر: فیسیت


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر