معاون مرکز فضای مجازی در خصوص سند شبکه ملی اطلاعات توضیحاتی داده است که بخشی از آن مربوط به ترافیک داخلی اینترنت است و گویا وی نسبت 70 به 30 را اعلام کرده است.
امروز پس از سالها فراز و فرود در به اجماع نظر رسیدن اعضای شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات بر سر تعریف یکسان از مفهوم شبکه ملی اطلاعات، این پروژه ملی وارد فاز جدیدی شده است. درواقع از 23 آذر، بررسی طرح کلان شبکه ملی اطلاعات در دستور کار شورای عالی فضای مجازی قرار گرفته است و بالاخره در تاریخ 21 دی ماه، طرح کلان شبکه ملی اطلاعات روی میز شورای عالی فضای مجازی قرار گرفت. حالا این طرح در تاریخهای 12 و 26 بهمن ماه، طی دو جلسه به بررسی گذاشته شده است. در این بین عباس آسوشه معاون مرکز ملی فضای مجازی، به سوالاتی در خصوص این طرح پاسخ میدهد.
یکی از بخشهای هدفگذاری سند کلان شبکه ملی اطلاعات، در خصوص ترافیک داخلی دیتا است. معاون مرکز ملی فضای مجازی درباره ترافیک داخلی در این سند چنین توضیح داده است:
برای ترافیک داخلی، قابلیت 70 درصد به 30 درصد در نظر گرفته شده است؛ البته این رقم در کره جنوبی 80 به 20 درصد است. درحالیکه ما با 70 درصد موافقت کردیم و گفتیم که شبکه این امکان را داشته باشد تا 70 درصد ترافیک داخلی را پشتیبانی کند و قابلیت 30 درصد ترافیک خارجی را نیز داشته باشد اما این مسئله زمانی اتفاق میافتد که خدمات کاربردی و محتوای ما همپای شبکه حرکت کنند. بنابراین اصلاً به این معنا نیست که ما میخواهیم سرعت اینترنت را کم کنیم و یا دسترسی به اینترنت را به ۳۰ درصد برسانیم. اصلاً چنین قراری نیست بلکه حرف اصلی این است که باید این امکان و قابلیت در شبکه باشد که خدمات کاربردی و محتوا، همپای شبکه رشد کنند. محتوای اینترنت باید به ۳۰ درصد ظرفیت ارتباطی ما برسد و ۷۰ درصد باید در اختیار خدمات و محتوای داخلی شامل خدمات حملونقل، سلامت و بهداشت و دولت الکترونیک باشد. امروز ما در این زمینهها بیبهره هستیم. همانطور که میبینید خدماتی مانند تاکسیهای اینترنتی کار مردم را در خصوص حملونقل راحت کردهاند. بنابراین حرف ما این است که این قبیل سکوها روی شبکه ملی اطلاعات به عنوان خدمات پایه ارائه شود. مردم خیلی برایشان فرقی نمیکند که از طریق شبکه داخلی یا اینترنت، سرویس دریافت کنند. مهم این است که سرویسی که میگیرند با کیفیت ارائه شود. اما بعضیها متأسفانه با توجه به اهداف سیاسی و حزبی این مسئله را نادیده میگیرند و آن را به سمتی میبرند که اصلاً مردم در آن نقطه قرابتی ندارند. بنابراین یکی از موضوعاتی که در این سند مورد توجه قرار گرفته است بحث مزیت بخشیِ تعرفهای است. به نحوی که دسترسی به خدمات داخلی نسبت به خدمات خارجی مزیت داشته باشد.
-
این صحبتها در شرایط درست است که سرویسهای داخلی، توانایی برآورده کردن نیازهای کاربران را داشته باشند. این در حالی است که در مدت قطعی مقطعی اینترنت در کشور، به عینه دیدم سرویسهای داخلی چنین توانایی را ندارند. برای نمونه موتورهای جستجوی بومی، به هیچ عنوان در حد قابل قبولی نبودند که بتوانند نیاز کاربران را مرتفع کند. اما به نظر میرسد که معاون مرکز ملی فضای مجازی این مسئله را میدانید و در این خصوص در ادامه چنین توضیح داده است:
این هدفی است که یک سرویس داخلی مانند موتور جستجو، ۱۰۰ درصد نیازهای مردم را برآورده کند و باید بسیار ارزانتر از دسترسی به سرویسیهای خارجی باشد، تا زمانی که ما موتور جستجویی داشته باشیم که بیش از ۷۰ درصد مردم از آن استفاده میکنند. آن زمان باید برای آن مزیت بخشی کرد. برای مثال امروز خدماتی مانند ایمیل و پیامرسانی، سرویس قابل و با کیفیتی نیستند که بتوانند با سرویسهای خارجی رقابت کنند. بنابراین در این زمینه نباید مزیت بخشی کرد و بخواهیم تعرفه سرویسهای خارجی را گران کنیم چرا که سرویس ایرانی معادل که مردم بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند وجود ندارد. تحقق این موضوعات را تا سال ۱۴۰۰ مدنظر قرار دادهایم.
-
البته این امید است که واقعا سرویسهای داخلی از جمله موتورهای جستجو و شبکههای اجتماعی داخلی و سایر سرویسهای بومی، بتوانند کاملا نیاز همه را مرتفع کنند اما تا زمان تحقق این آرمانها، در نظر گرفتین چنین بخش بندی برای اینترنت و ترافیک دیتا، تنها باعث افزایش قیمت اینترنت خواهد شد و این در حالی است که عملا کاربران باید هزینه گزافی را برای اینترنت بپردازند و در مقابل سرویس داخلی مناسبی هم در دسترسشان قرار نگیرد.
نظر شما در این خصوص چیست؟ نظرات و تجربیات خود را با ما و سایر کاربران فیسیت به اشتراک بگذارید.
معاون وزیر ارتباطات: پینگ کاربران ایرانی در ۴۰ بازی کاهش پیدا کرد
تشدید حمله به زیرساختهای ارتباطی کشور دلیل کندی اینترنت مجدد
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
ثبت نظر