نماد معاملاتی همراه اول در بورس به حالت تعلیق درآمد

همراه اول.jpg

به دنبال ارسال نامه‌ی رگولاتوری برای رئیس سازمان بورس، مبنی بر اینکه درآمدهای اعلامی همراه اول با درآمدهای عملیاتی این شرکت مطابقت ندارد، نماد معاملاتی همراه فعلا و حداکثر تا تاریخ 1 شهریورماه به حالت تعلیق درآمد.

مدتی پیش شاهد افزایش قیمت شدید بسته‌های ایرانسل و همراه اول بودیم. با اعتراضات کاربران، وزیر ارتباطات و همچنین رئیس جمهور خواستار بازگشت قیمت‌ها به قبل بودند اما این اتفاق نیفتاد. حتی جریمه‌ی 2 میلیارد تومانی هم برای این اپراتورها اعلام شد. نماد معاملاتی همراه اول اما حالا در بورس با افرایش 50 درصدی مواجه شده است اما به دلیل همین افزایش قیمت بسته‌ها، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوی، با ارسال نامه‌ای به سازمان بورس، خواستار تعلیق این نماد معاملاتی شده است. ایهن درخواست در واکنش به نامه‌ای است که اخیرا مدیرعامل همراه اول به سازمان بورس ارائه کرده است. درواقع روز چهارشنبه، 15 مردادماه شاهد ارسال نامه‌ای از سمت مهدی اخوان بهابادی به رئیس اداره نظارت بر ناشران گروه مالی و خدماتی سازمان بورس اوراق بهادار بودیم که شرح نامه چنین بود:

بازگشت به نامه واصله از شرکت بورس اوراق بهادار تهران مبنی بر لزوم رعایت ماده 2 مکرر 3 دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های ثبت شده نزد سازمان، به استحضار می رساند درخصوص شايعات مطرح شده در فضاي مجازي در خصوص افزايش نرخ بسته های اينترنتی، پيامک و مکالمه شرکت ارتباطات سيار ايران، به اطلاع مي رساند اخيرا برخی از بسته های حجيم اينترنت همراه اول از برخي درگاه هاي فعال سازي حذف شده و همچنين تمامي بسته هاي اينترنت همراه از جمله همين بسته هاي حجيم، همچنان بر روی پورتال همراه اول موجود بوده و قابل خريداري مي باشد. مدیرعامل همراه اول تاکید کرد: اين اقدامات علاوه بر اينکه تاثيری بر تعداد مشترکين همراه اول نداشته و نخواهد داشت، تاثيري نيز بر درآمد کلی همراه اول از سرويس اينترنت ايجاد نمی‌نمايد و کاهش درآمد ناشی از کاهش فروش بسته های حجيم با افزايش تعداد فروش بسته های کوچک تر جبران خواهد شد. در تغييرات اخير هيچگونه نقض مصوبات سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي يا تخلفی صورت نپذيرفته است. همچنين تاکنون افزايش نرخي صورت نپذيرفته است و در صورت تصويب افزايش نرخ موارد از طريق فرم اطلاعات با اهميت در سامانه کدال به اطلاع سهامداران می‌رسد و بدیهی است در صورت وقوع هرگونه رویداد با اهمیت، مراتب مطابق مفاد ماده 13 دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت های ثبت شده نزد سازمان افشا می شود.

-

سازمان تنظیم مقررات اما به این نامه واکنش نشان داد. به اعتقاد سازمان رگولاتوریف حذف بسته‌های داده همراه که در ماه گذشته توسط همراه اول صورت گرفت، افزایش قیمت بسته‌های اینترنتی را به دنبال داشت که این تخلف است. از سوی دیگر سازمان رگولاتوری معتقد است که درآمدهای اعلام شده توسط همراه اول (در تاریخ 11 تیرماه) با درآمدهای عملیاتی صورت‌های منتشر شده در کدال، مطابقت ندارد و این موضوع نیازمند شفاف سازی توسط همراه اول است. رگولاتوری به صورت کامل در نامه‌ای به سازمان بورس، چنین توضیح داده است:

با توجه به مطلب درج شده در نامه مدیرعامل همراه اول در خصوص اینکه در تغییرات اخیر بسته های اینترنت، هیچگونه نقض مصوبات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی یا تخلفی صورت نپذیرفته است، اعلام میگردد که به استناد ماده چهار الحاقیه پروانه آن شرکت و همچنین براساس بند 2-4 مصوبه شماره 266 مورخ 21 آبان ماه 1396 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، شرکت مذکور برای ارائه طرح های تعرفه ای خود، موظف به رعایت قوانین و مقررات مربوطه است، این در حالی است که حذف بسته های داده همراه که طی ماه گذشته از سوی آن اپراتور انجام شده است، باعث افزایش قیمت بسته های داده (اینترنت) و تخلف از مقررات فوق الذکر شده است. موضوع تخلفات شرکت مذکور در کمیته تخلفات این سازمان بررسی و مورد تایید قرار گرفته است و منجر به صدور جریمه نیز شده است و طی نامه شماره 24405-100 مورخ 28 تیرماه 1399 به همراه اول ابلاغ شده است. ضمن اینکه وقوع تخلف، طی نامه شماره 21040-100 مورخ 15 تیرماه 1399 به سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و طی مکاتبه شماره 21092-100 مورخ 16 تیرماه 1399 به سازمان تعزیرات حکومتی منعکس شده است و پرونده در حال طی مراحل قانونی در مراجع فوق الذکر است.  به استناد ماده 5 مصوبه شماره 3 جلسه شماره 292 مورخ 10 مرداد 1398 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، تمامی دارندگان پروانه ارائه خدمات تلفن همراه میزبان، موظف هستند درآمدهای عمده فروشی و خرده فروشی هر خدمت را در صورتهای مالی و سامانه مدیریت مشترکین تفکیک کنند. این در حالی است که همراه اول، نسبت به تفکیک درآمدهای یادشده اقدامی نکرده است، ضمن اینکه درآمدهای اعلام شده توسط آن شرکت، طی نامه شماره 1122/300/م/99 مورخ 11 تیرماه 1399 با درآمدهای عملیاتی صورتهای منتشر شده در کدال، مطابقت ندارد و این موضوع نیازمند شفافسازی توسط شرکت مذکور است. براساس مصوبه شماره 2 جلسه شماره 248 مورخ 21 آذرماه 1395 کمیسیون تنظیم مقررات، در صورتیکه دارنده پروانه ارائه خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات، به صورت نیابتی نسبت به جمع آوری مبالغ (مانی کالکشن) به صورت DCB (Direct Carrier billing ) برای هرگونه شخص ثالث از جمله تولیدکننده محتوا اقدام کند، صرفا سهم اپراتور، برابر قرارداد منعقد شده با شخص ثالث، درآمد دارنده پروانه محسوب میشود، مشروط به اینکه، دارنده پروانه و شخص ثالث، به هر نحوی ذی نفع واحد نداشته باشند. این در حالی است که شرکت ارتباطات سیار، دربرخی از شرکت های زیر مجموعه آن شرکت، ذی نفع واحد داشته و ضروری است در صورت درخواست شرکت های زیر مجموعه آن شرکت، برای ورود به بورس اوراق بهادار، موضوع ذی نفع واحد را مورد بررسی و تدقین بیشتر قرار دهد. این سازمان طی نامه شماره 45997-100 مورخ 17 مهر 1398 از آن سازمان در خصوص ذی نفع واحد استعلام کرده است.

-

این درخواست باعث شده است تا در حال حاضر و حداکثر تا تاریخ 1 شهریورماه، نماد معاملاتی همراه اول، به حالت تعلیق در بیاید. در وب سایت کدال در خصوص توقف نماد همراه اول چنین نوشته شده است:

شرکت ارتباطات سيار ايران - نماد: همراه(ذهمراه) موضوع: تعلیق نماد معاملاتی ناشر به استناد ماده 19 مکرر 1/ 12 مکرر 4 دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات به منظور بررسی وضعیت شفافیت اطلاعاتی ناشر ، نماد معاملاتی حداکثر تا تاریخ 1399/06/01 تعلیق می گردد.

-

منبع خبر: ictna


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر