صفحه نمایش موبایلهای سری 12 آیفون دارای یک محافظ شیشهای دارند که نام آن سرامیک شیلد یا همان سپر سرامیکی است. براساس ادعاهای شرکت اپل این محافظ صفحهنمایش تا ۴ برابر مقاومت بیشتری در مقابل ضربات مستقیم و سقوط، از این دستگاهارائه خواهد داد. همچنین در زمینهی خط و خش هم این محافظ مقاومت خوبی به ارمغان آورده است.
سوالی که برای کاربران به وجود میآید این است که اپل چگونه به این تکنولوژی دست پیدا کرده و نسبت به رقبا چه حرفی برای گفتن دارد؟ در ابتدا باید بگوییم که این محافظ صفحه نمایش توسط شرکت کورنینگ ساخته شده است که محافظ مشهور این شرکت در دنیا گوریلا گلس نام دارد. در نمایشگرهای آیفون 12 نیز به همراه این محافظ مقاوم از کریستالهای سرامیکی استفاده شده است که نقش مهمی در این مقاومت ایفا میکنند.
برای مقاومت بیشتر این شیشه محافظ از تکنولوژیهای تولید کریستالیزاسیون یا بلوری شدن و نانوکریستال های سرامیکی کوچک استفاده شده است. اگر بخواهیم راحتتر بگوییم ساختار پیوسته کریستالهای استفاده شده باعث این مقاومت شده است. شرکت کورنینگ در انتها نیز از طریق تبادل یونی این محافظت را تقویت میکند. این کار برای این است که در صورت آسیب و شکستن این شیشه تا حد زیادی از متلاشی شدن و تعداد خشها جلوگیری شود.
کورنینگ ادعا میکند که سرامیک شیلد استفاده شده در آیفون 12 نسبت به سایر محافظهای شیشهای دوام بیشتری دارد. مزایای این روش، استحکام قابل توجه و کاهش معایب این شیشه محافظ است. اما عیب این محافظها نیز این است که چون سرامیکی هستند شفافیت شیشهها را دارا نیستند. البته خانواده آیفون 12 اولین دستگاههایی نیستند که به شیشههای سرامیکی مجهز شدهاند، برای مثال پنل پشتی گلکسی اس ۱۰ پلاس نیز از چنین محافظی بهره برده است اما به دلیل شفافیت کمتر این شیشهها در صنعت پوششی موبایل کمتر استفاده میشوند.
اما شرکت اپل با استفاده از تکنولوژیهای کریستالهای کوچک سرامیکی که کوچکتر از طول موج نور هستند، شفافیت بالایی را به کاربران ارائه میدهند. همین دلایل است که این محافظ شیشه مناسبی برای آیفون 12 به حساب میآید. مدتی پیش شاهد معرفی شیشهی محافظ گوریلا گلس ویکتوس بودیم که برای برخی از کاربران سوالاتی ایجاد شده که تفاوت میان این دو محافظ در چیست.
در ابتدا به یکی از مهمترین تفاوتهای این دو اشاره میکنیم که ویکتوس یک شیشهی آلومینوسیلیکات تقویت شده محسوب میشود و از خانواده شیشههای سرامیکی نیست. شیشههای آلومینوسیلیکات بسیار معروف هستند چرا که مقاومت زیاد در برابر خراش و وزن بسیار کمی دارند به همین دلایل شرکتهای تولید موبایل از این شیشههای محافظتی بیشتر استفاده میکنند. اگر بخواهیم به دیگر مزایا این شیشهها اشاره کنیم، باید به مقاومت بالای آنها نسبت به دمای بالا و تجزیه شیمیایی اشاره کنیم که این موضوع کاربرد چندانی برای گوشیهای هوشمند ندارد.
از دیگر ادعاهای شرکت کورنینگ در رابطه با محافظه شیشهای ویکتوس این است که اگر گوشی از ارتفاع دو متری سقوط آزادی در سطحی ناهموار داشته باشد باز هم این شیشهها جان سالم به در خواهند برد. از دیگر ویژگیهای آن میتوانیم به ۲ برابر مقاومت بهتر در برابر خط و خش نسبت به گوریلا گلس ۶ و ۴ برابر مقاومت بیشتر نسبت به دیگر شیشههای آلومینوسیلیکات، اشاره کنیم. این را باید اضافه کنیم که تمام این بهبودها بدون افزایش ضخامت این شیشهها به وجود آمده است. یکی از گوشیهایی که به این محافظ شیشهای مجهز است گلکسی نوت ۲۰ اولترا است.
براساس گفتهها نیز باید گفت که سرامیک شیلد اپل یا گوریلا گلس نسبت به نسلهای قبلی حرف بیشتری برای گفتن دارند و کاربران گوشیهای دارای این محافظهای شیشهای، نگرانی کمتری از بابت خط و خش و سقوط نمایشگر خواهند داشت. بدون مقایسهی مستقیم گوشیهای دارای این دو شیشهی محافظ، نمیتوانیم به طور دقیق در مورد تفاوت مقاومت آنها اظهار نظر کنیم.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: androidauthority
ثبت نظر