موسس کمپانی علیبابا یعنی جک ما از سال گذشته تا به الان قدرت بسیار بزرگی در رسانههای چینی به دست آورده که گستره و بزرگی آنها شبیه به عملکرد جف بزوس در آمریکا است. اما حالا این قدرت جک ما توسط دولت چین در حال ویرانی است و جایگاه او در خطر است.
خبرگزاری وال استریت ژورنال و بلومبرگ در گزارشهایی به این موضوع پرداختهاند و گفتهاند که دولت چین به خاطر نگرانیهای ناشی از جهتدهی به نظرات مردم در این کشور دستور انحلال شاخههای رسانهای شرکت علیبابا را دادهاند. این شرکت یعنی کمپانی علیبابا با خرید نشریه South China Morning Post پا به این بخش گذاشت و از همان زمان دولت چین این شرکت را تا میتوانست تحت فشار قرار داد. این نشریه یک روزنامه انگلیسی زبان است که ۱۱۸ سال پیش در هنگ کنگ تاسیس شد. علیبابا حالا بر نهادهای رسانهای گوناگونی از جمله وبسایت خبری 36Kr و Shanghai Media Group هم کنترل دارد.
منتقدان زیادی این حرکت کمپانی علیبابا و خرید نشریه South China Morning Post را زیر سوال بردند. در همان زمان جک ما در جواب منتقدان قول داده بود که استقلال نظری این نشریه حفظ شود و تغییراتی به وجود نیاید. علیبابا در سایر همکاریهای رسانهای خود بر جنبه همکاری دیجیتالی با نشریهها تمرکز دارد. برای مثال، این شرکت به Shanghai Media Group قول داد تا با فراهمسازی بسترهای ابری به توسعه پلتفرم دادههای مالی آنها کمک کند.
از سوی دیگر اگر بخواهیم به علی بابا نگاه کنیم، باید گفت که این کمپانی نقش موثری در رسانهها بر عهده دارد و به نوعی جانشین توییتر در چین است چرا که سهم بزرگی از پلتفرم Weibo ا به خودش اختصاص داده است. حتی این شرکت در پلتفرم اشتراکگذاری ویدیویی Bilibili هم نفوذ دارد و کاربران زیادی از آن استفاده میکنند.
از سال گذشته بسیاری از نگرانیها برای کاربران پتلفرم Weibo آغاز شد چرا که در ماه ژوئن پارسال پستهای مربوط به روابط غیراخلاقی یکی از مدیران علیبابا پاک شد. این مسئله به اینجا ختم نشد و مهمترین رگولاتور اینترنت چین این پلتفرم را برای مداخله در ارتباطات آنلاین توبیخ کرد.
مدتی است که دولت چین اقداماتی را آغاز کرده و نام آن را تمرکززدایی قدرت در اقتصاد اینترنتی اعلام کرده است. مسئولان مقابله با آنتیتراست چین برای کمپانی علی بابا و تنتسنت جریمههایی در نظر گرفتند که البته این اتفاقات در ماه دسامبر سال 2020 رخ داد. دلیل این جرایم نیز عدم اطلاعات شرکتها در خصوص خرید شرکتهای دیگر اعلام شده است. حالا باید منتظر بمانیم تا ببینیم کدام شاخههای رسانهای علیبابا از این مهلکه جان سالم به در میبرند.
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: techcrunch
ثبت نظر