روز به روز بازار تراشه با اوضاع وخیمتری روبهرو میشود حالا این کمبود باعث شده تا برخی تولیدکنندگان مجبور شوند از شرکتهای غیرمعتبر و ناشناس چیپستهای مورد نیاز خود را خریداری کنند تا در خط تولید خود دچار مشکل نشوند و همین اتفاقات باعث شده تا برخی از سازندگان تراشههای تقلبی بازارگرمی کنند.
کمبود تراشه در دنیا یکی از مشکلات بزرگ تولید کنندگان گوشیهای هوشمند، لوازم خانگی و خودرو است که با آن دست و پنجه نرم میکنند. این شرایط باعث شده حجم تولید کارخانهها به شدت کاهش پیدا کند. در این بین گفته میشود بازار فروش تراشه از سوی منابع غیرمعتبر و شرکتهای متفرقه باعث ایجاد نگرانیهایی شده است.
تولیدکنندگان مایوس از وضعیت کمبود تراشه ظاهرا به فروشندگان و منابع غیرمعتبر روی آوردهاند. در حال حاضر بازار چیپست با تقاضای بسیار بالایی روبرو است و برخی تامینکنندگان اصلی بازار، قدرت پاسخگویی به این نیاز را ندارند. همهگیری کرونا نیز در این میان باعث تشدید کمبود جهانی تراشه شده است.
همه این مشکلات دست به دست یکدیگر دادهاند تا تولیدکنندگان محصولات الکترونیکی بعضا مجبور شوند تراشه موردنیاز خود را از منابع غیرمعتبر بازار خریداری کنند. به گزارش «TechRepublic» در حال حاضر بازار کلاهبرداری نیمه هادی شدت گرفته و این شرکتها بعضا تراشههای تقلبی میفروشند.
این در حالی است که تجهیز خط تولید تراشه، پروسه مخصوص خودش را دارد. «جان آناند»، تحلیلگر و مدیر تیم زیرساخت شرکت تحلیلگر فناوری اطلاعات Info-Tech میگوید:«بسیاری از تقلبها و کلاهبرداریها فقط به این دلیل اتفاق میافتند که خریداران تحت فشار قرار میگیرند.»
جان آناند اشاره میکند که ساخت کارخانههای گرانقیمت تولید تراشه کار سادهای نیست و امکانات اتاق تمیز تولید تراشه به تنهایی ۱۰۰۰ برابر شرایط و پیچیدگیهایی سختتر از اتاق عمل جراحی دارد و به ۲ تا ۴ میلیون گالن آب فوق العاده تمیز در روز نیاز دارد.
«مایک برزا»، تکنسین اصلی امنیت در سینوپسیس میگوید: «ساخت تاسیسات کارخانه تولید تراشه حدود ۱۸ تا ۲۴ ماه طول میکشد و پیشنهاد میشود برای جلوگیری از عرضه چیپهای تقلبی راهکارهایی برای علامتگذاری الکترونیکی در نظر گرفته شود.»
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: zdnet
ثبت نظر