در پی افزایش مجدد قیمت گوشیهای هوشمند در کشور، انجمن واردکنندگان موبایل دلیل این مسئله را توضیح داده است.
این روزها و با وجود شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان، در ایران هم مانند بسیاری نقاط دیگر، کلاسهای مدارس و دانشگاهها به صورت مجازی برگزار میشود. آغاز سال تحصیلی و مجازی شدن کلاسها هم باعث شده تا تقاضای خرید گوشی و تبلت در کشور به مراتب بالا برود. در این بین اما در چند هفتهی اخیر شاهد افزایش شدید قیمت گوشی هستیم. حالا اما انجمن وارد کنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، دربارهی علت این افزایش قیمت توضیح میدهد.
چرا قیمت موبایل افزایش یافت؟
درواقع بنا به توضیحات انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، بازار گوشیهای هوشمند مانند بسیاری دیگر از کالاهای وارداتی به صورت مستقیم با قیمت ارز ارتباط دارد. حالا هم شاهدیم که ارز وارد کانال 27 هزار تومان شده است و درواقع نسبت به سه هفتهی گذشته، با افزایش 20 درصدی همراه بوده است. گذشته از افزایش ارزش دلار نسبت به ریال، به دلیل افزایش قیمت تراشه، قیمت جهانی موبایل هم بین 10 تا 15 درصد رشد داشته است. گذشته از تمامی این دلایل، اختلال 45 روزه در اختصاص ارز برای وارد کردن تلفن هوشمند، دست به دست سایر دلایل داده تا این افزایش قیمت شدید گوشی را رقم بزند.
درواقع امیر اسحاقی، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل در این خصوص چنین توضیح داده است:
طی ۴۵ روز گذشته تخصیص ارزی به منظور واردات موبایل به شرکتها داده نشده است. این اتفاق باعث کاهش موجودی شرکتها و ناتوانی آنها در تامین نیاز بازار شده است. عدم تخصیص ارز و ناتوانی در تامین موبایل در روزهایی رخ داد که با تقاضای مضاعف از سوی بازار به دلیل بازگشایی مدارس روبرو شدیم و این اتفاق باعث برهم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا و ایجاد شوک قیمتی در بازار شد.
-
از ابتدای سال، چه تعداد گوشی وارد کشور شده است؟
وی در ادامه درباره تعداد شرکتهای دریافت کننده مجوز واردات موبایل و تعداد گوشیهای وارد شده به کشور چنین توضیح داده است:
امروز بیش از ۳۵۰ شرکت مجوز واردات رسمی موبایل را دریافت کرده اند که از این میان ۱۷۰ شرکت از ابتدای سال ۹۹ تا کنون موفق به واردات تلفن همراه به کشور شده اند. طبق آمارهای ارائه شده توسط سامانه همتا، در نیمه اول سال جاری (از فروردین تا شهریورماه ۹۹) تعداد ۶ و نیم میلیون دستگاه موبایل در کشور ثبت رجیستری شده است که ۵۰۰ هزار دستگاه آن از طریق رویه مسافری ثبت شده که عمدتا مربوط به برند آمریکایی آیفون بوده که به صورت قاچاق وارد کشور شده است. بر اساس آمارهای دریافتی حدود ۱ و نیم میلیون دستگاه موبایل فعال نشده در کشور موجود است که از این میزان چیزی حدود ۶۰۰ هزارتای آن گوشی های فیچرفون (دکمهای) است و ۹۰۰ هزار دستگاه دیگر موبایل های هوشمند هستند که این تعداد گوشی در سطح خرده فروشی و فروشگاه ها موجود است. این در حالی است که تجربه نشان داده موجودی پشتیبان مورد نیاز که باعث ایجاد اطمینان خاطر در بازار شود، باید ۳ و نیم میلیون دستگاه باشد.
-
راه حل چیست؟
اسحاقی، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، درباره راه حلهای پیشنهادی این انجمن برای بازگرداندن آرامش به بازار چنین توضیح داده است:
ما به عنوان طرف مشورتی دولت در حوزه تلفن همراه با درک شرایط اقتصادی کشور، از دستگاه های دولتی خواسته ایم تا گشایشی مستمر و پایدار در زمینه تخصیص ارز برای واردات موبایل صورت گیرد. همچنین پیشنهاداتی در خصوص اصلاح قانون سقف و سابقه ارائه کرده ایم که امیدواریم با اعمال اصلاحات پیشنهادی، ثبت سفارهای موبایل آغاز شود و با این دو اقدام نیاز بازار تامین و کالا به سطح اشباع برسد.
-
اخبار مرتبط:
رجیستری غیر حضوری تلفنهمراه مسافری از مهرماه ممنوع میشود
اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: مهر
ثبت نظر