راهنمای خرید پاور کامپیوتر

راهنمای خرید پاور کامپیوتر.jpg

پاور کامپیوتر شاید یکی از قطعاتی باشد که عین اهمیت، کمتر مورد توجه کاربران قرار می‌گیرد. به هر حال اگر قصد خرید پاور برای کامپیوتر را دارید، در راهنمای خرید پاور زیر، درباره‌ی ویژگی‌های مهم پاور صحبت کنیم.

شاید پاور کامپیوتر یکی از قطعاتی باشد که هنگام بستن کامپیوتر، توجه کمتری به آن شود. درواقع احتمالاً اغلب کاربر ابتدا هزینه‌های زیادی را صرف خرید حرفه‌ای‌ترین و قدرتمندترین پردازنده، کارت گرافیک، مادربرد و سایر قطعات می‌کنند اما به پاور که برق این قطعات را تأمین می‌کند، توجه چندانی ندارند. نکته اینجاست که خرید پاور مناسب، به سلامت و بهبود عملکرد قطعات کمک زیادی می‌کند. از این رو در این مطلب به بررسی ویژگی‌هایی که حین خرید پاور باید به آن‌ها دقت کنیم، پرداخته و یک راهنمای خرید پاور کامپیوتر را ارائه خواهیم کرد. با فیسیت همراه باشید.

به پاور چند وات نیاز داریم؟

قدرت خروجی پاور را با وات بیان می‌کنند که این فاکتور، حداکثر توانی که پاور قادر است ارائه دهد را نشان می‌دهد. قدرت پاورهای کنونی در بازار معمولاً بین 200 تا 2000 وات است. برای تعیین میزان وات مورد نیازی که باید پاور ارائه دهد، باید توان (یا همان TDP) که تک تک قطعات فعلی روی سیستم و قطعاتی که احتمالاً در آینده به کامپیوتر اضافه می‌کنید را محاسبه کرده و نهایتاً پاوری را خریداری کنید که توانی بیشتر از حد نیازتان داشته باشد تا امکان ارتقاء سیستم بدون نیاز به تعویض پاور را داشته باشید. مثلاً اگر مجموع توان مورد نیاز برای سیستم 500 وات است، به سراغ خرید یک پاور 850 وات بروید.

برای محاسبه‌ی توان مورد نیاز سیستم به صورت حداقل، می‌توانید از ابزارهایی مانند ماشین حساب رایگان کولر مستر، Outervision و یا نسخه‌ی فارسی آن یعنی گرین، بهره ببرید.

کانکتورهای پاور

همه‌ی قطعاتی که درون کیس کامپیوتر قرار می‌گیرند به برق نیاز دارند که این برق را به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم دریافت می‌کند. قطعاتی که برق مستقیم مصرف می‌کنند، عملاً به پاور متصل می‌شوند. دقت به کانکتورهای پاور اهمیت زیادی دارد زیرا گاهی اوقات پاورهای قدیمی از سوکت‌های جدید پشتیبانی نمی‌کنند. در بین تمامی سوکت‌ها، توجه به کانکتورهای برق کارت گرافیک و مادربرد از همه مهم‌تر است.

در خصوص کانکتورهای مادربرد با دو نوع 4+20 و 20 مواجه می‌شویم. کانکتور 4+20 نشان دهنده‌ی کانکتوری است که می‌تواند 20 باشد و یا با اتصال 4 پین اضافه، به یک کانکتور 24 پین تبدیل شود. نکته‌ی مهم اینجاست که مادربردهای جدید دارای کانکتور 24 پین هستند.

در خصوص کانکتورهای کارت گرافیک، در صورتی که با کارت گرافیک‌های بسیار ضعیف کار می‌کنید، به کانکتور برق نیازی نیست و برق دریافتی از اسلات PCI Express کفایت می‌کند. با این حال اگر از کارت گرافیک‌های حرفه‌ای در سیستم خود بهره می‌برد، باید بدانید که به یک یا دو کانکتور برق 6 یا 8 پین نیاز دارید که البته اغلب این کانکتورها با صورت 2+6 تعبیه می‌شوند.

برای اتصال حافظه‌های SSD و HDD، درایو نوری و... هم به کانکتورهای Molex و ساتا نیاز دارید. در تصویر زیر می‌توانید ظاهر کانکتورها را ببینید.

انواع کانکتورها.jpg
انواع کانکتورها -

راندمان و بازدهی

پاور جریان برق AC را دریافت می‌کند و آن را به جریان DC تبدیل می‌کند. حالا بازدهی مشخص می‌کند که چند درصد برق ورودی به سیستم داده می‌شود و چه میزان از آن تلف می‌شود. راندمان را با استاندارد 80Plus برای پاور تعیین می‌کنیم که مطابق با جدولی که در ادامه می‌بینید، میزان بازدهی پاور را مشخص می‌کند.

استاندارد 80Plus.png
استاندارد 80Plus -

نوع کابل کشی؛ ماژولار، نیمه ماژولار و غیر ماژولار

این ویژگی در اصل نشان می‌دهد که شما چه توانایی برای مدیریت کابل کشی خواهید داشت. در پاورهای ماژولار قادر هستید که صرفاً از همان کابل‌هایی استفاده کنید که به آن‌ها نیاز دارید و حتی مابقی کابل‌ها را از جعبه هم خارج نکنید. پاورهای فول ماژولار به واسطه‌ی همین نوع کابل کشی، باعث می‌شوند که نیازی به اتصال سیم‌های اضافی نبوده و نهایتاً کیس تمیز و مرتب‌تری را در اختیار داشته باشید.

پاورهای نیمه ماژولار تقریباً شبیه به پاورهای فول ماژولار هستند با این تفاوت که امکان جدا کردن کابل برق مادربرد از پاور وجود ندارد. در طرف مقابل پاورهای غیر ماژولار هستند که همه‌ی کابل‌های خروجی آن در بدنه ثابت شده‌اند و حتی اگر نیازی به یک کابل نداشته باشید، مجبورید آن را همراه با پاور تحمل کنید.

در این بین باید اشاره کنیم که استفاده از پاورهای فول ماژولار برای کاربران حرفه‌ای گزینه‌ی مناسبی است اما کاربران عادی را به دلیل سوکت اتصال به پاور و اتصال به قطعات، گیج می‌کند. پاورهای غیر ماژولار برای کاربران عادی و مبتدی، انتخاب مناسب‌تری است. ضمناً باید اشاره کنیم که پاورهای فول ماژولار نسبت به پاروهای غیر ماژولار، قیمت بیشتری دارند.

اخبار مرتبط:

سوئیچ چیست، چه کاربرد و چه انواعی دارد؟

اگر به اخبار دنیای تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکه‌های اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.

منبع خبر: فیسیت


0 نظر درباره‌ی این پست نوشته شده است.

ثبت نظر