مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی پیشنهاد داده است شرکتهایی که از تبلیغات گوگل استفاده میکنند، باید تا ۵۰ درصد کل مبلغ پرداختی به گوگل را مالیات دهند.
کسب و کارهای مختلف در سراسر دنیا از روشهای مختلفی برای دیده شدن وب سایت خود استفاده میکنند. یکی از موثرترینِ این روشها، استفاده از تبلیغات گوگل است که با نام گوگل ادز آن را میشناسیم.
حالا به گزارش پیوست، مرکز پژوهشهای مجلس پیشنهاد عجیبی درباره این نوع تبلیغات داده است. گفته میشود این مرکز پیشنهاد کرده است که اشخاص حقیقی و حقوقی که از این سرویس استفاده میکنند و تبلیغات خود را با استفاده از سرویس خدمات تبلیغ گوگل انجام میدهند، موظفند که تا 50 درصد از کل مبلغ پرداختی به گوگل را به خزانه داری کشور واریز کنند.
مرکز پژوهشهای مجلس این پیشنهاد را به صورت اصلاحیهای برای بند الحاقی تبصره 15 مصوبه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 99 که اخذ عوارض از خدمات دیجیتالی است، ارائه کرده است.
این اصلاحیه موارد جالب دیگری هم دارد. گویا در این اصلاحیه گفته شده است که اپراتورهای ارائه دهنده خدمات مخابراتی، علاوه بر قیمت هر پیامک، باید مبلغ 10 ریال را از سرویس گیرنده دریافت کرده و به حساب خزانه داری کل کشور وارد کنند.
حالا سوالی که مطرح میشود این است که آیا بین تبلیغ دهنده و شرکت واسط برای دریافت تبلیغ تفاوتی وجود دارد یا نه؟ باید بگوییم با توجه به متن اصلاحیه که از دو عبارت افراد حقیقی و حقوقی استفاده کرده است، به نظر میرسد که تفاوتی بین تبلیغ دهنده و شرکت واسط نیست و به هر ترتیب باید 50 درصد مبلغ پرداختی به گوگل به خزانه داری پرداخت شود.
حتی گفته میشود که برای اجرای این طرح، وزارت ارتباطات موظف است تا شرکتهایی که در تبلیغات گوگل استفاده میکنند را شناسایی کرده و آنها را به سازمان امور مالیاتی معرفی کند.
به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، کسب و کارهای مختلف بین 300 هزار تومان تا 60 میلیون تومان برای تبلیغات در گوگل هزینه میکنند. بنابراین اگر 300 هزار شرکت از گوگل تبلیغ بگیرند و به صورت میانگین در نظر بگیریم که هر شرکت 5 میلیون تومان برای این تبلیغات هزینه کند، و تنها یک بار در طول سال این کار را انجام دهد، به صورت سالانه هزار و پانصد میلیارد تومان هزینه این تبلیغات خواهد شد.
در نهایت هم گفته شده است که در آمد حاصل از این بخش 2 هزار میلیارد ریال جهت انجام امور معلولان و کودکان خیابانی در اختیار سازمان بهزیستی قرار بگیرد.
بررسی بودجه ۹۹ توسط مرکز پژوهشها در حالی انجام میشود که کلیات بودجه ۹۹ در صحن علنی روز گذشته (5 اسفند) مجلس رد شد؛ اما در جلسه غیرعلنی روز گذشته (6 اسفندماه) مجلس در مورد بودجه ۹۹، با تصمیم نمایندگان، دولت و کمیسیون تلفیق با هماهنگی یکدیگر بودجه ۹۹ را مورد بررسی قرار دهند.
نظر شما در این خصوص چیست؟ نظرات خود را با ما و سایر کاربران فیسیت به اشتراک بگذارید.
به روز رسانی 15 اسفند 98:
پیشنهاد دریافت مالیات 50 درصدی از تبلیغدهندگان در بستر گوگل رد شد
اخبار ایران:
نقشه بلد تمام بیمارستانهای نگهدارنده بیماران کرونا را نمایش میدهد
سریعترین اینترنت موبایلی دنیا را کدام کشور دارد؟ وضعیت ایران چگونه است؟
نت سنج پلاس ؛ اولین ابزار در دنیا برای سنجش کیفیت و سرعت اینترنت
ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
ثبت نظر