امروز صبح محمد جواد آذری جهرمی در مجلس حضور یافت تا به سوالات مختلف اعضای مجلس پاسخ دهد. در ادامه با مرور این پاسخهای وزیر ارتباطات همراه فیسیت باشید.
بدون شک درباره استیضاح وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمد جواد آذری جهرمی شنیدهاید، مسئلهای که دلیل آن عملکرد ضعیف وزیر ارتباطات در پیشرفت شبکه ملی اطلاعات و عدم حمایت کافی از پیام رسانهای بومی، عدم ساماندهی فیلترشکنها، مشکل پیشرفت مخابراتی و وضعیت آنتن دهی تلفن همراه و... مطرح شده بود. حالا محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از صبح امروز، 1 تیرماه در جلسه علنی مجلس حضور یافته است تا به سوالات نمایندگان مجلس جواب دهد.
پیشنهاد فیسیت:کارنامه آذری جهرمی؛ مروری بر فعالیتهای وزیر ارتباطات قبل از استیضاح
آذری جهرمی در این جلسه توضیح داده است که مدت باقی مانده وزارت خود، وزارت ارتباطات دو حوزه فعالیت کلیدی دارد، محور اول شبکه ملی اطلاعات و محور دوم برنامه صلح آمیز فضایی است. در ادامه صحبتهای امروز آذری جهرمی را مرور میکنیم. با فیسیت همراه باشید.
شبکه ملی اطلاعات و دسترسی کاربران به آن
یکی از دلایلی که برای استیضاح وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد، عدم پیشرفت مناسب شبکه ملی اطلاعات بود. آذری جهرمی اما امروز در خصوص فعالیتها و دستاوردهای این حوزه در صحن علنی مجلس چنین توضیح داده است:
شبکه ملی اطلاعات در سال ۸۴ مطرح و در سال ۸۶ تصویب شده است و اولین گام شبکه ملی اطلاعات، استقرار یک شبکه ارتباطی مناسب بوده است. تلاشهای خوبی از سال ۸۶ تا ۹۲ انجام گرفته است، اما از سال ۹۲ رشد این حوزه چشمگیرتر بوده است. در سال ۹۲ مجموع ظرفیت هسته ملی شبکه ملی اطلاعات ۶۸۰ گیگابیت بر ثانیه و امروز این ظرفیت به ۱۸ هزار گیگابیت بر ثانیه رسیده است. در لایه دسترسی، نسل ۳ و ۴ تلفن همراه در حال حاضر تمام شهرهای کشور مورد پوشش قرار داده است و همچنین در جهت عدالت ارتباطی، توسعه دسترسیهای روستایی هم مورد توجه قرار گرفته است. اکنون ظرفیت روستاهای متصل به شبکه ملی اطلاعات به عدد ۸۹ درصد رسیده است و آنها هم تحت پوشش نسل ۳ و ۴ تلفن همراه قرار گرفته اند. در سال ۹۲، ۳۰۰ هزار شهروند ایرانی از طریق موبایل پهن باند به شبکه ملی اطلاعات دسترسی داشتند که امروز به ۷۰ میلیون شهروند ایرانی رسیده است.
-
شکستن انحصار مخابرات؛ نیازی که در ایام کرونا مشخص شد
آذری جهرمی در ادامه به انجام همه امور کشور در دوران کرونا اشاره دارد. از جمله این موارد به آموزش، بهداشت، سلامت، بانکداری و... اشاره کرد. آذری جهرمی معتقد است که انحصار مخابرات باید شکسته شود زیرا تکیه بر مخابرات کافی نیست. آذری جهرمی در این خصوص چنین توضیح داده است:
ما با وجود تحریمهای بین المللی و فشارهای حداکثری، شکوفایی حداکثری داشتیم. سازمان جهانی مخابرات در گزارش سال گذشته خود، ایران را دارای بالاترین نرخ رشد ارتباطات در منطقه معرفی کرد. در این گزارش ایران در دنیا دارای رتبه دوم است. البته کرونا مجال خوبی برای محک زدن وضعیت ما در توسعه زیرساختها بود و ما در یک بازه ۱۰ روزه با یک رشد ۱۵۰ درصدی استفاده از شبکههای ارتباطی مواجه شدیم. آمارهایی که ما پیش بینی میکردیم در خرداد ۱۴۰۰ به نتیجه برسد، ظرف ۱۰ روز محقق شد. همه امورات کشور به نوعی بر روی این بستر قرار گرفت. در این ایام مشخص شد که ما باید در ارتباطات ثابت به هر شرایط انحصار موجود را بشکنیم و راه را برای فعالیت بخش خصوصی باز کنیم. خصوصیسازی علیرغم رقم زدن اتفاقات و دستاوردهای مهم، ضعفهایی را هم داشته است که باید برطرف شود. شرکت مخابرات ایران تلاشهای زیادی را در ایام کرونا انجام داد اما این تلاشها کافی نیست و ما باید بار این مسئولیت را تقسیم کنیم. در مناطق روستایی مشکلات بروز کرد و علیرغم وجود پوشش، پهنای باند کفاف استفاده روستاییان را نمیداد که باید مورد توجه قرار بگیرد. البته حل این مشکلات تنها با اراده دولت و تلاشهای وزارت ارتباطات انجام نمیگیرد و نیازمند یک حرکت مشترک میان مجلس و دولت است. باید مخابرات ایران را وارد گود رقابت کنیم تا هم استعدادها شکوفا شود و این شرکت به بالندگی بیشتری برسد و مردم هم خدمات بهتری دریافت کنند.
-
پیشنهاد فیسیت: انحصار مخابرات شکسته شد؛ اینترنت VDSL توسط همه FCPها ارائه میشود
حمایت از توسعه زیرساخت خدماتی و IT
بخش دیگری از صحبتهای آذری جهرمی به توسعه زیرساختهای خدماتی و IT برمیگشت. وی ضمن اشاره به تعداد اپلیکیشنهای بومی توسعه یافته در سالهای اخیر و مقایسه آن با گذشته، از طرح نوآفرین و حمایت از شرکتهای نوپا و برنامه شاد هم نام برد:
در کنار توسعه زیرساختهای ارتباطاتی، توسعه زیرساخت های خدماتی و IT هم مورد توجه قرار گرفته است. سال ۹۲ ما مجموعا ۴۰۰ اپلیکیشن داشتیم و این عدد امروز به ۳۴۵ هزار اپلیکیشن رسیده است. مردمان زیادی که دور از مرکز کشور توانستهاند کارها و فعالیت های خود را از طریق این اپلیکیشن ها تقویت کنند در حال زیاد و زیادتر شدن است. طرح «نوآفرین» با هدف حمایت از جوانان شهرستانی در وزارت ارتباطات پیاده سازی شده است و تاکنون ۵ هزار شرکت نوپا از تسهیلات برخوردار شده اند. در ایام کرونا ۸ میلیون نفر از دانش آموزان و والدین و معلمین علیرغم مشکلات موجود از پیام رسان شاد استفاده کردند. یک پیام رسان بومی دیگر با کمک دو اپراتور کشور فعال شده است و به تعداد ۹ میلیون کاربر رسیده است.
-
دولت الکترونیکی
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه از رشد 20 پلهای ایران در دولت الکترونیک خبر داده است و نمونههایی از کاربرد آن را توضیح داده است:
دولت الکترونیکی هم در این مدت به خوبی پیاده سازی شده است و سازمان ملل ایران را با ۲۰ رتبه رشد معرفی کرد و هم مجلس شورای اسلامی در طرح تحقیق و تفحص از مبارزه با قاچاق کالا بالاترین نمره را به وزارت ارتباطات داد. کرونا ضعف ها و قوت های این عرصه را روشن کرد و به خوبی روشن شد که اگر بخواهیم و اراده باشد، میتوانیم تنها با ارسال یک پیامک به ۲۴ میلیون نفر وام بدهیم. اقدام ارزشمند قوه قضائیه در پیوستن به دولت الکترونیک در چند هفته گذشته یک جهش بزرگی را در این حوزه در دولت رقم زده است. رئیسجمهور شخصا پیگیر دولت الکترونیکی هستند و اخیرا در ابلاغ های ۱۰ گانه ای دستگاهها را ملزم به انجام یکسری اقدامات کرده اند. درهمین مدت چند هفته ای قبوض گاز حذف و الکترونیک شد. ۱۳.۷ میلیون نفر تعیین تکلیف وضعیت سهام عدالت را بدون مراجعه حضوری و از طریق تلفن همراه انجام دادند. صدور بیمه شخص ثالث نیز الکترونیکی شد.
-
ماهوارهها برنامه صلح آمیز فضایی
آذری جهرمی درباره پیشرفت در حوزه برنامه صلح فضایی و ماهوارهها، چنین توضیح داده است:
تعداد ماهواره هایی که ایران ساخته است تا سال ۹۲ سه مورد بوده است و در سال ۹۶ به هفت مورد رسیده است و تا پایان ۹۸ به ۱۵ مورد و تا پایان ۹۹ به ۱۸ ماهواره تولید داخلی خواهیم داشت. مطابق برنامه تنظیمی درصد پیشرفت پروژه تولید ماهواره ما ۸۲ درصد است و در سال ۹۸ با همه مشکلات، بودجه حوزه فضایی را نسبت به قبل دو برابر بیشتر کردیم. برنامه صلح آمیز فضایی بر پایه توان پرتابگرهای وزارت دفاع در حال پیگیری است و اخیرا ظرفیت هوافضای سپاه به ظرفیت هابی عملی کشور افزوده شده است که مسیر را برای ما هموارتر خواهد کرد.
-
شبکههای اجتماعی و تولید محتوای داخلی
یکی از انتقادهایی که از آذری جهرمی شد، به شبکههای اجتماعی و محتوای بومی برمیگردد. آذری جهرمی اما در این خصوص دلیل تبدیل شدن اینستاگرام به قطب و وجود زاویههای دید دیگر به این موضوع را چنین مطرح کرده است:
بحث مهم فضای مجازی و انحصار یک شبکه اجتماعی خارجی بسیار اهمیت دارد، دغدغههای فرهنگی، دینی و تغییر سبک زندگی به جا است و باید بر روی آن کار کرد و در مرحله اول ما ورود میکنیم اما بقیه هم باید از این وزارتخانه حمایت کنند. اینستاگرام امروز به دلیل سیاستهای ما به یک قطب تبدیل شده زیرا همه پلتفرمهای دیگر از دسترس خارج شدهاند، اگر اینستاگرام صفحه سردار دلهای ما شهید قاسم سلیمانی را میبندد آنها دولتهای تروریستی در قالب کت و شلوار هستند، اگر سردار ما را در بغداد به شهادت رساندند، آیا ما تعامل و ارتباط با بغداد را خالی میکنیم؟ این یک نگاه دیگر است، آیا عرصه رسانه بینالمللی و حضور اثرگذار و جریان ساز که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است را نباید ببینیم؟ کسی موافق بیدینی نیست.
-
اخبار مرتبط:
آذری جهرمی : آزادسازی باندفرکانس صداوسیما سختتر از آزادسازی خرمشهر نیست!
اگر به اخبار تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
منبع خبر: مهر
ثبت نظر