روز گذشته وزیر کشور در مصاحبه تلویزیونی خود، رسما تایید کرد که قطع اینترنت آبان 98 به دستور او انجام شده و این مساله را برای امنیت عمومی کشور یک مساله مهم دانست.
حتما آبان ماه سال 98 را به خاطر میآورید که اینترنت خانگی و موبایل به مدت بیشتر از یک هفته در سراسر کشور قطع بود و این قطعی حتی در برخی نقاط کشور به 3 هفته هم رسید. این تعطیلی خسارات زیادی را به کسب و کارهای مختلف در کشور وارد کرد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در تاریخ 3 آذر ماه بود که اعلام کرد در قطعی اینترنت نقشی نداشته است. به دنبال این اظهاراتِ وزیر ارتباطات، وزیر کشور اعلام کرد که قطعی اینترنت به دستور او، و به عنوان رئیس شورای امنیت و برای حفظ امنیت جامعه صورت گرفته است.
حالا مجددا عبدالرضا رحمانی فضلی در یک برنامه تلویزیونی، مسئولیت قطعی اینترنت در آبان ماه را پذیرفته است و درباره این ماجرا، جزییات بیشتری را توضیح داده است. وی در این خصوص چنین توضیح داده است:
یکی از نگرانی در مورد بنده این است که میگویند من به عنوان رئیس شورای امنیت کشور اینترنت را قطع کردهام؛ بله حتما هم قطع میکنم برای اینکه با کمک اینترنت عدهای دست به آموزش و فرماندهی میدانی میزدند. هر آدمی که مسئولیت حفظ امنیت مردم را دارد، حتما اینکار را میکند چون امنیت عمومی مهم است.
-
وی همچنین ضمن اشاره به اینکه آمریکا دشمن ایران است و دخالتهای متعددی از روزهای اول انقلاب در ایران داشته، معقتد است که یکی از جدیدترین دخالتهای آمریکا در امور ایران، آبان ماه 98 بوده است. وی در این خصوص چنین توضیح داد:
در آبان ۹۸ تمام رسانههای آمریکا و مخالف ایران از جمله سلطنتطلبان، منافقین و داعش آموزش مسلحانه میدادند. میگویند رحمانی اینترنت را در اعتراضها قطع کرد. وقتی از طریق اینترنت آموزش نظامی میدهند، باید اینترنت قطع شود. آنها میخواستند در ایران جنگ داخلی راه بیندازند. از چند ماه قبل آبان، آموزش نظامی را آغاز کرده بودند و حتی ورود سلاح قاچاق در مرزها بیشتر شده بود ولی ما این اقدامات را رصد کرده بودیم. گران شدن بنزین بهانه برای ایجاد آشوب در ایران شد. اگر بنزین دلیل ناآرامیها بود، سطح نا آرامیها خیلی گستردهتر میشد.
-
خسارات ناشی از قطعی سراسری اینترنت
همانطور که گفتیم قطعی اینترنت باعث متضرر شدن کسب و کارهای وابسته به اینترنت زیادی شد اما هنوز هم هیچ گزارش رسمی از میزان خسارات وارد شده به کسب و کارهای اینترنتی منتشر نشده است. با این وجود گزارشات غیر رسمی وجود دارد که از کاهش شدید درآمد کسب و کارهای وابسته به اینترنت در کشور خبر میدهد و درواقع گفته میشود که درآمد کسب و کارهای این حوزه به صورت روزانه با کاهش 293 میلیارد تومانی همراه بوده است. از سوی دیگر نمایندگان اتاق بازرگانی هم از ضرر 10 هزار میلیارد تومانی شرکتهای دانش بنیان خبر داده بود. اعضای کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال هم به صورت کلی میزان خسارات وارده به اقتصاد کشور در این ایام قطع سراسری اینترنت را، به صورت روزانه حدود 50 تا 60 میلیون دلار اعلام کرده است.
گذشته از متضرر شدن اقتصاد کشور و کسب و کارهای مختلف، این قطعی اینترنت برای دانشجویان هم دردسر ساز شده بود؛ به طوری که به گفته رئیس دانشگاه تهران، قطعی اینترنت اختلال در تبادلات دانشگاهی و مشکل برای متقاضیان تحصیل در خارج را به وجود آورده بود.
ما در فیسیت به صورت دقیق این قطعی اینترنت را بررسی کردهایم که برای مطالعه آن میتوانید آن را از لینک زیر مشاهده کنید:
باز هم باید منتظر قطع شدن اینترنت باشیم؟ بررسی قطعی سراسری اینترنت
به هر ترتیب روز گذشته شاهد بودیم که بار دیگر وزیر کشور مسئولیت این اتفاق را پذیرفت و دلیل اصلی این تعطیلی را هم امنیت اعلام کرد.
اخبار ایران:
تولیدکنندگان تبلت و گوشی ساخت ایران کدامند؟
آییننامه VPN قانونی در حال تدوین است
اگر به اخبار تکنولوژی علاقه مند هستید، ما را در شبکههای اجتماعی مختلف تلگرام، روبیکا، توییتر، اینستاگرام و آپارات همراهی کنید.
ثبت نظر